Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 744

Odlični rezultati naših tekmovalk na zadnjih tekmah državnega prvenstva za leto 2019 v Kranju

Na zaključnih tekmah državnega prvenstva, ki tradicionalno potekajo v Kranju na Plezalnih dnevih Kranja, so naši štirje tekmovalci uspešno zaključili sezono državnega prvenstva za leto 2019. Skupaj sta Lucija in Ema v Kranju petkrat stali na stopničkah za zmagovalce za posamične tekme in Lucija trikrat na stopničkah v skupni razvrstitvi. Lucija Tarkuš je med kadetinjami do 18 let z drugim mestom v težavnosti ubranila prvo mesto v skupni razvrstitvi in osvojila naslov državne prvakinje v težavnosti med kadetinjami; z zmago v balvanih med kadetinjami pa naslov državne podprvakinje v balvanih v kategoriji kadetinj. V svoji krstni sezoni v članski konkurenci je s tretjim mestom v težavnosti osvojila izvrstno tretje mesto v skupni razvrstitvi težavnosti med članicami. Ema Seliškar je s tretjim mestom v balvanih in drugim mestom v težavnosti v kategoriji starejših deklic do 16 let po slabšem jesenskem delu optimistično zaključila sezono. Maja Kramberger si je med kadetinjami v nedeljo priplezala svoje prvo finale na tekmah DP v težavnosti.

V treh tekmovalnih dneh smo spremljali napete boje tako v balvanih kot težavnosti. Nastope naših tekmovalcev je v petek s kvalifikacijami v balvanih otvorila Ema Seliškar in se s preplezanimi vsemi balvani uvrstila v finale.
V soboto dopoldan so v kvalifikacijah balvanov v kategoriji kadetov in kadetinj nastopili Urban Zagoršek, Maja Kramberger in Lucija Tarkuš. Urban se s preplezanimi tremi balvani in šestimi bonusi ni uspel približati uvrstitvi v finale, Maja Kramberger je s preplezanimi šestimi balvani in vsemi osmimi bonusi le za las zgrešila uvrstitev v finale. Lucija Tarkuš je kot edina med kadetinjami preplezala vsem 8 kvalifikacijskih balvanov in se brez težav uvrstila v finale, kjer je ponovno edina preplezala vse štiri finalne balvane – in to prav vse kar v prvem poskusu. Popoldan se je v finalu balvanov v kategoriji starejših deklic pomerilo 6 najboljših finalistk. Ema je s preplezanimi vsemi štirimi finalnimi balvani, a več poskusi kot prvo uvrščeni tekmovalki, osvojila 3. mesto. Sobotne nastope naših tekmovalcev je uspešno zaključila Lucija Tarkuš, ki se je v težavnosti v svoji krstni sezoni med članicami s tretjim mestom kvalifikacij prebila v večerni finale. V finalnem nastopu je potrdila tretje mesto s kvalifikacij in s tem tudi izvrstno tretje mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva v težavnosti med članicami.
V nedeljo smo še zadnjič letos navijali za naša tri izvrstna dekleta v težavnosti v kategoriji kadetinj in starejših deklic. Maja se je v njeni prvi sezoni na tekmah državnega prvenstva prvič uspela uvrstiti v finale težavnosti, Ema in Lucija sta v finalu priplezali pod vrh smeri in obe le za las zgrešili prvo mesto.

Čestitke vsem štirim za borbenost, vztrajnost in trdo ter marljivo treniranje!

Pregled sezone DP za leto 2019:
osvojeni trije naslovi državnih prvakinj:
  - Lucija Tarkuš v težavnosti in kombinaciji v kategoriji kadetinj (U18)
  - Ema Seliškar v kombinaciji v kategoriji starejših deklic (U16)
osvojena naslova državne podprvakinje
  - Lucija Tarkuš v balvanih in hitrosti v kategoriji kadetinj (U18)
dve tretji mesti v skupni razvrstitvi
  - Lucija Tarkuš v težavnosti v članski konkurenci
  - Maja Kramberger v hitrosti v kategoriji kadetinj (U18)
šest uvrstitev med prvih 8. v skupni razvrstitvi
  - Ema Seliškar v balvanih 4. mesto, v težavnosti 5. mesto in hitrosti 8. mesto v kategoriji starejših deklic (U16)
  - Lucija Tarkuš 7. mesto v kombinaciji v kategoriji članic
  - Maja Kramberger v balvanih 8. mesto v kategoriji kadetinj (U18)
  - Urban Zagoršek v hitrosti 8. mesto v kategoriji kadetov (U18)
ostale uvrstitve v skupni razvrstitvi
  - Lucija Tarkuš 9. mesto med članicami v balvanih
  - Maja Kramberger 9. mesto v kombinaciji in v težavnosti 10. mesto v kategoriji kadetinj (U18)
  - Urban Zagoršek 12. mesto v kombinaciji, 15. mesto v težavnosti in 18. mesto v balvanih v kategoriji kadetov (U18)

Skupaj so se Lucija, Ema in Maja na posamičnih tekmah državnega prvenstva kar 19-krat uvrstile na zmagovalni oder.

Med 35 klubi smo z le štirimi tekmovalci osvojili solidno 11. mesto v skupni razvrstitvi klubov v državnem prvenstvu za sezono 2019.

Z zaključkom DP so Lucija, Ema in Maja sklenile izjemno plezalno sezono. Lucija je v tem letu poleg izvrstnih nastopov na tekmah državnega prvenstva, kronanih z dvema naslovoma državne prvakinje, naslovom državne podprvakinje in 3. mestom v težavnosti med članicami, osvojila 3. mesto na evropskem prvenstvu v težavnosti v kategoriji Youth A (U18) in 5. mesto v skupnem seštevku evropskega pokalu v težavnosti v kategoriji Youth A (U18), prvič je nastopila na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kranju, v skali pa preplezala svojo prvo 8b+ (RP) in 8a na pogled. Ema je izvrstno začela sezono z uvrstitvijo v finale tekme evropskega pokala v balvanih v kategoriji Youth B (U16), osvojila 4. mesto v skupnem seštevku evropskega pokala v težavnosti v kategoriji Youth B (U16), osvojila naslov državne prvakinje v kombinaciji in preplezala smer v skali, ocenjeno s težavnostjo 8c+ (RP). Maja je v svojem krstnem letu na tekmah državnega prvenstva in le treh letih ukvarjanja s športnim plezanjem dosegla 2. mesto v hitrosti na tekmi DP in skupno tretje mesto v hitrosti med kadetinjami ter se uvrstila v finale tekme državnega prvenstva tako v balvanih kot v težavnosti. Bravo punce!!!

Utrinke s tekme najdete na tej povezavi

TS


1. FEBRUAR Vzhodna liga Celje (H)
16. FEBRUAR Vzhodna liga Vojnik (T)
23. FEBRUAR iRCC Zagreb (B)

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus