Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1058

Odlični rezultati naših tekmovalk na zadnjih tekmah državnega prvenstva za leto 2019 v Kranju

Na zaključnih tekmah državnega prvenstva, ki tradicionalno potekajo v Kranju na Plezalnih dnevih Kranja, so naši štirje tekmovalci uspešno zaključili sezono državnega prvenstva za leto 2019. Skupaj sta Lucija in Ema v Kranju petkrat stali na stopničkah za zmagovalce za posamične tekme in Lucija trikrat na stopničkah v skupni razvrstitvi. Lucija Tarkuš je med kadetinjami do 18 let z drugim mestom v težavnosti ubranila prvo mesto v skupni razvrstitvi in osvojila naslov državne prvakinje v težavnosti med kadetinjami; z zmago v balvanih med kadetinjami pa naslov državne podprvakinje v balvanih v kategoriji kadetinj. V svoji krstni sezoni v članski konkurenci je s tretjim mestom v težavnosti osvojila izvrstno tretje mesto v skupni razvrstitvi težavnosti med članicami. Ema Seliškar je s tretjim mestom v balvanih in drugim mestom v težavnosti v kategoriji starejših deklic do 16 let po slabšem jesenskem delu optimistično zaključila sezono. Maja Kramberger si je med kadetinjami v nedeljo priplezala svoje prvo finale na tekmah DP v težavnosti.

V treh tekmovalnih dneh smo spremljali napete boje tako v balvanih kot težavnosti. Nastope naših tekmovalcev je v petek s kvalifikacijami v balvanih otvorila Ema Seliškar in se s preplezanimi vsemi balvani uvrstila v finale.
V soboto dopoldan so v kvalifikacijah balvanov v kategoriji kadetov in kadetinj nastopili Urban Zagoršek, Maja Kramberger in Lucija Tarkuš. Urban se s preplezanimi tremi balvani in šestimi bonusi ni uspel približati uvrstitvi v finale, Maja Kramberger je s preplezanimi šestimi balvani in vsemi osmimi bonusi le za las zgrešila uvrstitev v finale. Lucija Tarkuš je kot edina med kadetinjami preplezala vsem 8 kvalifikacijskih balvanov in se brez težav uvrstila v finale, kjer je ponovno edina preplezala vse štiri finalne balvane – in to prav vse kar v prvem poskusu. Popoldan se je v finalu balvanov v kategoriji starejših deklic pomerilo 6 najboljših finalistk. Ema je s preplezanimi vsemi štirimi finalnimi balvani, a več poskusi kot prvo uvrščeni tekmovalki, osvojila 3. mesto. Sobotne nastope naših tekmovalcev je uspešno zaključila Lucija Tarkuš, ki se je v težavnosti v svoji krstni sezoni med članicami s tretjim mestom kvalifikacij prebila v večerni finale. V finalnem nastopu je potrdila tretje mesto s kvalifikacij in s tem tudi izvrstno tretje mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva v težavnosti med članicami.
V nedeljo smo še zadnjič letos navijali za naša tri izvrstna dekleta v težavnosti v kategoriji kadetinj in starejših deklic. Maja se je v njeni prvi sezoni na tekmah državnega prvenstva prvič uspela uvrstiti v finale težavnosti, Ema in Lucija sta v finalu priplezali pod vrh smeri in obe le za las zgrešili prvo mesto.

Čestitke vsem štirim za borbenost, vztrajnost in trdo ter marljivo treniranje!

Pregled sezone DP za leto 2019:
osvojeni trije naslovi državnih prvakinj:
  - Lucija Tarkuš v težavnosti in kombinaciji v kategoriji kadetinj (U18)
  - Ema Seliškar v kombinaciji v kategoriji starejših deklic (U16)
osvojena naslova državne podprvakinje
  - Lucija Tarkuš v balvanih in hitrosti v kategoriji kadetinj (U18)
dve tretji mesti v skupni razvrstitvi
  - Lucija Tarkuš v težavnosti v članski konkurenci
  - Maja Kramberger v hitrosti v kategoriji kadetinj (U18)
šest uvrstitev med prvih 8. v skupni razvrstitvi
  - Ema Seliškar v balvanih 4. mesto, v težavnosti 5. mesto in hitrosti 8. mesto v kategoriji starejših deklic (U16)
  - Lucija Tarkuš 7. mesto v kombinaciji v kategoriji članic
  - Maja Kramberger v balvanih 8. mesto v kategoriji kadetinj (U18)
  - Urban Zagoršek v hitrosti 8. mesto v kategoriji kadetov (U18)
ostale uvrstitve v skupni razvrstitvi
  - Lucija Tarkuš 9. mesto med članicami v balvanih
  - Maja Kramberger 9. mesto v kombinaciji in v težavnosti 10. mesto v kategoriji kadetinj (U18)
  - Urban Zagoršek 12. mesto v kombinaciji, 15. mesto v težavnosti in 18. mesto v balvanih v kategoriji kadetov (U18)

Skupaj so se Lucija, Ema in Maja na posamičnih tekmah državnega prvenstva kar 19-krat uvrstile na zmagovalni oder.

Med 35 klubi smo z le štirimi tekmovalci osvojili solidno 11. mesto v skupni razvrstitvi klubov v državnem prvenstvu za sezono 2019.

Z zaključkom DP so Lucija, Ema in Maja sklenile izjemno plezalno sezono. Lucija je v tem letu poleg izvrstnih nastopov na tekmah državnega prvenstva, kronanih z dvema naslovoma državne prvakinje, naslovom državne podprvakinje in 3. mestom v težavnosti med članicami, osvojila 3. mesto na evropskem prvenstvu v težavnosti v kategoriji Youth A (U18) in 5. mesto v skupnem seštevku evropskega pokalu v težavnosti v kategoriji Youth A (U18), prvič je nastopila na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kranju, v skali pa preplezala svojo prvo 8b+ (RP) in 8a na pogled. Ema je izvrstno začela sezono z uvrstitvijo v finale tekme evropskega pokala v balvanih v kategoriji Youth B (U16), osvojila 4. mesto v skupnem seštevku evropskega pokala v težavnosti v kategoriji Youth B (U16), osvojila naslov državne prvakinje v kombinaciji in preplezala smer v skali, ocenjeno s težavnostjo 8c+ (RP). Maja je v svojem krstnem letu na tekmah državnega prvenstva in le treh letih ukvarjanja s športnim plezanjem dosegla 2. mesto v hitrosti na tekmi DP in skupno tretje mesto v hitrosti med kadetinjami ter se uvrstila v finale tekme državnega prvenstva tako v balvanih kot v težavnosti. Bravo punce!!!

Utrinke s tekme najdete na tej povezavi

TS


10. JULIJ iRCC St. Michael (HTB)

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus