Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1433

Lucija in Ema do naslova državnih prvakinj v olimpijski kombinaciji, Maja do 2. mesta v hitrosti

Minuli konec tedna smo v Celju spremljali napeto tekmovanje državnega prvenstva v olimpijski kombinaciji, ki je sestavljena iz tekmovanja v vseh treh tekmovalnih disciplinah športnega plezanja (balvanov, težavnosti in hitrosti) in ločeno še v hitrosti. V obeh disciplinah so se odlično odrezale naše tri tekmovalke – Lucija Tarkuš je suvereno osvojila naslov državne prvakinje v olimpijski kombinaciji med kadetinjami, Ema Seliškar pa naslov državne prvakinje v olimpijski kombinaciji med starejšimi deklicami. Maja Kramberger je odlično nastopila v hitrosti - med kadetinjami je osvojila 2. mesto, njen uspeh je s tretjim mestom v hitrosti tako med kadetinjami kot med članicami dopolnila še Lucija.

Lucija Tarkuš in Maja Kramberger sta v Celju nastopili tako v kategoriji kadetinj kot v kategoriji članic, tako da sta v dveh oziroma treh vročih dneh odplezali pravi plezalni maraton. Že v petek sta se obe izkazali v hitrosti pri članicah. Lucija se je v izločilne boje uvrstila s petim časom kvalifikacij, Maja z osmim. V izločilnih bojih je Luciji z malo sreče oz. smole nasprotnic uspelo najprej v četrtfinalu premagati Janjo Garnbret in nato še Julijo Kruder v malem finalu ter si tako s 3. mestom priborila svoje prve stopničke v članski konkurenci. Maja je v četrfinalu plezala z najhiterjšo iz kvalifikacij in končala med članicami na 8. mestu. Po tekmi v hitrosti je v petek sledila za obe še kvalifikacijska tekma v balvanih med članicami, kjer se jima nastop ni izšel po njunih željah – Lucija je s preplezanim enim balvanom in štirimi conami zasedla 8. mesto, Maja pa brez preplezanega balvana in tremi conami 11.  Po končani tekmi v hitrosti sta nadaljevali s tekmo v težavnosti med kadetinjami, kjer si je Lucija delila 1. mesto z Majo Majcen iz ŠPO Celje, Maja je bila 14. V petek je v težavnosti med kadeti nastopil še Urban Zagoršek, ki je v obeh smereh priplezal nekje do polovice stene in osvojil 15. mesto.

V soboto so s tekmovanjem v hitrosti pričele starejše deklice. Emi se je s petim časom kvalifikacij uspelo prebiti do četrfinala in končnega 5. mesta. Za starejšimi deklicami so se v hitrosti pomerile še kadetinje, kjer sta se izvrstno odrezali Maja in Lucija in osvojili 2. in 3. mesto - Maja je v finalu le za las zaostala za zmagovalko, Lucija je v malem finalu prepričljivo premagala sotekmovalko. Urban se je med kadeti v izločilne boje v hitrosti uvrstil s šestim časom, na koncu pa končal na 8. mestu. Po hitrosti so se starejše deklice pomerile v težavnosti, kjer si je Ema skupaj z Lizo Novak iz PK Laško na koncu delila prvo mesto, kadetinje in kadeti pa v balvanih, kjer je Lucija z vsemi štirimi preplezanimi balvani osvojila 1. mesto, Maja je, še utrujena od jutranjega tekmovanja v hitrosti in načete kože na prstih od petkovega nastopa, s tremi osvojenimi conami zasedla 10. mesto, Urbanu pa je razbeljen zrak na zunanji balvanski steni pobral vse moči, tako da je z osvojeno le eno cono končal na 12. mestu. Lucija si je z zmago na balvanih, delitvijo 1. mesta v težavnosti in 3. mestom v hitrosti prepričljivo priplezala naslov državne prvakinje v olimpijski kombinaciji med kadetinjami, Maja je osvojila 9. mesto, Urban pa 12. mesto. Plezalno pester in naporen dan so zaključili člani in članice s kvalifikacijsko tekmo v težavnosti – Lucija je priplezala do 4. mesta, Maja je bila 11.

V nedeljo se je najboljših 8 članov in članic pomerilo v finalu olimpijske kombinacije. Za začetek smo videli ponovitev petkovih izločilnih bojev v hitrosti – Lucija se je v četrtfinalu pomerila z Janjo Garnbret, ki tokrat ni ponovila napake iz petkovega finala, tako da se je Lucija v nadaljevanju za 5. mesto v hitrosti najprej pomerila z Mino Markovič in nato še z Mio Krampl in obe premagala. Po 15-minutnem odmoru so člani in članice nadaljevali s tekmo v balvanih – Luciji je od treh finalnih balvanov uspelo preplezati enega, v dveh je osvojila cono. Za zaključek finala olimpijske kombinacije je v težavnosti Lucija priplezala do zadnje tretjine smeri. 5. mesto v hitrosti, 7. mesto v balvanih in 6. mesto v težavnosti sta ji na koncu prinesli 7. mesto med članicami v olimpijski kombinaciji.  Med članicami je sicer tesno zmago (o zmagovalki težavnosti in s tem kombinacije je odločil hitrejši čas plezanja) slavila Janja Garnbret pred Lučko Rakovec in Vito Lukan.

Nastope naših tekmovalcev je s tekmo v balvanih med starejšimi deklicami z zmago s preplezanimi vsemi štirimi balvani zaključila Ema, ki si je z zmago v balvanih, delitvijo 1. mesta v težavnosti in petim mestom v hitrosti priplezala naslov državne prvakinje v olimpijski kombinaciji med starejšimi deklicami.

Tekma v olimpijski kombinaciji v vseh starostnih kategorijah, ki je potekala v Plezalnem centru Celje in pred centrom na montažni balvanski steni, na kateri smo letos že drugo leto lahko spremljali balvansko tekmo Triglav The Rock, je bila precejšen zalogaj za organizatorja - ŠPO Celje Matica. Kljub natrpanemu urniku, velikim težavam z informacijsko podporo, ki naj bi jo zagotavljala KŠP in nekaj odstopanji od tekmovalnega pravilnika, so tekmovanje izpeljali v predvidenih časovnih okvirih.

Rezultati naših tekmovalcev:

Lucija Tarkuš

  • 1. mesto v olimpijski kombinaciji med kadetinjami (1. mesto balvani, 1. mesto težavnost, 3. mesto hitrost)
  • 3. mesto v hitrosti med kadetinjami in skupno 2. mesto v skupnem seštevku Državnega prvenstva v hitrosti za leto 2019 v kategoriji kadetinj
  • 3. mesto v hitrosti med članicami (Lucijine prve stopničke v članski konkurenci)
  • 7. mesto v olimpijski kombinaciji med članicami (7. mesto v balvanih, 6. mesto v težavnosti, 5. mesto v hitrosti)

Ema Seliškar

  • 1. mesto v olimpijski kombinaciji med starejšimi deklicami (1. mesto balvani, 1. mesto težavnost, 5. mesto hitrost)
  • 5. mesto v hitrosti med starejšimi deklicami in skupno 8. mesto v skupnem seštevku Državnega prvenstva v hitrosti za leto 2019

Maja Kramberger

  • 2. mesto v hitrosti med kadetinjami in skupno 3. mesto v skupnem seštevku Državnega prvenstva v hitrosti za leto 2019 v kategoriji kadetinj
  • 9. mesto v olimpijski kombinaciji med kadetinjami (11. mesto balvani, 14. mesto težavnost, 4. mesto hitrost)
  • 8. mesto v hitrosti med članicami
  • 11. mesto v olimpijski kombinaciji med članicami (10. mesto v balvanih, 11. mesto v težavnosti, 8. mesto v hitrosti)

Urban Zagoršek

  • 8. mesto v hitrosti med kadeti in skupno 7. mesto v skupnem seštevku Državnega prvenstva v hitrosti za leto 2019 v kategoriji kadetov
  • 12. mesto v olimpijski kombinaciji med kadeti (11. mesto balvani, 15. mesto težavnost, 6. mesto hitrost)

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus