Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 509

Lucija Tarkuš prvič med svetovno člansko elito

Uspehi na tekmah državnega prvenstva v članski konkurenci in uspešni nastopi na tekmah evropskega mladinskega pokala so bili izhodišče, da se je Lucija Tarkuš, predstavnica Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica, uvrstila na tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju, kjer je 28. in 29. 9. 2019 potekala 4. tekma sezone.

Lucija je bila izbrana med ekipo sedmih članic pod okriljem selektorja reprezentance Gorazda Hrena. Za slednje je bila zelo ponosna in je z veliko željo po uspehu vstopila pri svojih rosnih 16. letih na svojo prvo tekmo svetovnega pokala.

Tekma je potekala pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), organizirala jo je Planinska zveza Slovenije, pomerilo se je rekordno število tekmovalcev (125).

Tekmovanje se je pričelo z sobotnimi kvalifikacijami, v katerih je Lucija pričela kot 14. plezati v prvi smeri. Komentator tekmovanja jo je zelo lepo predstavil publiki, ji namenil kar nekaj vzpodbudnih besed, poudarjal njeno mladost in odlične že dosežene rezultate. Lucija je kot vedno tekmovala na polno in je zaradi prevelike želje po napredovanju v polfinale naredila napako in tako zaključila tekmovanje po dveh kvalifikacijskih smereh na 41. mestu.

Seveda njena močna volja, motivacija in veselje do športa ter pridnost jo vodijo naprej na zelo pomembna tekmovanja, za katera so potrebne izkušnje in samozavest, da lahko tekmuje med svetovno elito športnih plezalk.

Vzdušje v dvorani je bilo enkratno, prisotnost velikih imen športnega plezanja sta izkoristili tudi Lucijini sestri Jana in Vesna, ki sta se postavljali med vrhunske plezalce in sodelovali v zelo pestrem spremljevalnem programu.

Čestitke Luciji za uvrstitev na tekmo svetovnega pokala.

Jelka TarkušNA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus