Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1269

Medalja za Lucijo na evropskem mladinskem prvenstvu v težavnosti v Voronežu (Rusija)

Lucija Tarkuš je osvojila bronasto medaljo na Evropskem mladinskem prvenstvu  v težavnosti in s tem ponovila uspeh lanskega Evropskega mladinskega prvenstva iz Imsta, kjer je bila prav tako bronasta.
Evropsko mladinsko prvenstvo je potekalo v Rusiji v mestu Voronež od 18. do 20. 10. 2019, kjer so okronali evropske prvake v hitrosti, težavnosti in kombinaciji vseh treh disciplin iz evropskih prvenstev.
Na tekmi sta sodelovali dve predstavnici Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica - Ema Seliškar v kategoriji do 16 let (Youth B) in Lucija Tarkuš v kategoriji do 18 let (Youth A).

Po 20 urnem potovanju in dnevu počitka se je prvenstvo pričelo z kvalifikacijami v hitrosti. Nastopili sta obe naši predstavnici in Lucija se je s časom 12.199 uvrstila na 15. mesto, Ema pa z časom 16.755 na 18. mesto.
Lucija je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v težavnosti polfinale končala na 3. mestu in prav tako tekmo zaključila na stopničkah z bronasto medaljo. Vse tekme smo lahko spremljali v živo na spletu preko YouTube kanala organizatorja ter tako zelo močno navijali za naše tekmovalke.
Ema je tekmovanje v težavnosti po preboju v polfinale zaključila na 22. mestu.
V kombinaciji vseh treh kategorij iz obeh evropskih prvenstev je Lucija v produktu zaključila pod stopničkami na 4. mestu, Ema na 8.mestu.
Evropsko prvenstvo je bilo tako uspešno za slovensko mladinsko reprezentanco, saj so v težavnosti osvojili:
− zlato kolajno je osvojil Luka Potočar(ŠPO PD Radovljica),
− srebrno kolajno je osvojila Sara Čopar (ŠPO PD Celje-Matica),
− bronasti kolajni sta osvojili Lucija Tarkuš (AK Impol Slov. Bistrica) in Liza Novak (ŠPO PD Celje-Matica).
S tem prvenstvom so se zaključile mednarodna mladinska tekmovanja v letu 2019. Lucija in Ema po kratkem predahu nadaljujeta s plezanjem v skali (Španija) in nato sledi še tekma državnega prvenstva v Tržiču in zadnji tekmi državnega prvenstva konec novembra na Plezalnih dnevih Kranja.
Čestitke Luciji ter vsem tekmovalcem in tekmovalkam!

Jelka Tarkuš



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus