Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica

Šola športnega plezanja za osnovnošolce in srednješolce

Športno plezanje je eden izmed kompleksnejših športov, saj se pri vadbi obremenjujejo in razvijajo vse mišice, razvija pa tudi koncentracijo, vztrajnost, uri spomin ... Z lahkoto lahko preraste zgolj športni vidik in postane del zdravega načina preživljanja prostega časa.

 

Zaradi prenove športne dvorane smo si morali urediti začasne prostore na Partizanski ulici 27 v Slovenski Bistrici v katerih bomo lahko trenirali do izgradnje plezalnega centra.

Čas vadbe
Komu je šola namenjena
Termini vadbe
Organiziranost vadbe otrok
Oprema
Vpis v šolo plezanja
Mesečna vadnina
Kadri in info

Čas vadbe

Šola športnega plezanja za otroke poteka čez leto v času šolskega pouka. Reden vpis v šolo športnega plezanja poteka v septembru, vpis v šolo športnega plezanja pa je možen tudi med šolskim letom.

Komu je šola namenjena

Redna vadba športnega plezanja v okviru šole športnega plezanja je namenjena otrokom pred vstopom v šolo, osnovnošolcem in srednješolcem.

Termini vadbe

Treningi potekajo v popoldanskih urah vsak dan v tednu, s perspektivnejšimi in bolj zagnanimi pa med vikendi občasno obiščemo tudi naravna plezališča in plezalne centre doma in v tujini.
Urnik vadbe si lahko ogledate tukaj.

Organiziranost vadbe otrok in mladostnikov

Klub ima dolgoletne izkušnje in dobro razvit model dela z otroki in mladostniki na področju tekmovalnega in rekreativnega športnega plezanja. Treninge vodijo izkušeni inštruktorji športnega plezanja.

Glede na že usvojeno plezalno znanje, starost in zagnanost mlade plezalce uvrstimo v eno od  skupin. Glede na napredek in motivacijo za trening otroci čez leto lahko prehajajo med skupinami. Plezalni treningi se večinoma izvajajo na začasni lokaciji na Partizanski ulici 27 v Slovenski Bistrici ter v bližnjih naravni plezališčih.

Otroci v 1. in 2. skupini se redno udeležujejo tekem Državnega prvenstva v športnem plezanju, tekem Vzhodne lige, tekmovanj v okviru mednarodnega pokala regij iRCC ter tekmujejo na mednarodnih tekmah v okviru slovenske mladinske plezalne reprezentance.

Vsako leto v klubu organiziramo tekmo Vzhodne lige in Državnega prvenstva.

Vsi osnovnošolci, ki vsaj dve leti redno obiskujejo treninge, imajo pred zaključkom osnovne šole v 9. razredu možnost v okviru redne vadbe sodelovati v pripravah na izpit za pripravnika športnega plezanja in brezplačno opravljati izpit za pripravnika športnega plezanja.

Samostojna vadba

Samostojno vadbo v Športni dvorani Bistrica v času ko ni rednih treningov omogočamo vsem otrokom ali mladostnik, ki so vključeni v redno vadbo in  imajo opravljen vsaj izpit za pripravnika športnega plezanja. V času samostojnih treningov mora biti obvezno prisoten polnoleten član kluba.

Oprema

Otroci in mladostniki, ki obiskujejo treninge, imajo možnost, da si del potrebne opreme za vadbo brezplačno izposodijo v klubu (plezalni pas). Za treninge potrebujejo športna oblačila in plezalne čevlje - plezalnike (za začetnike zadoščajo tudi športni copati).  Plezanje je glede potrebne opreme sicer eden izmed cenejši športov – strošek osnovne opreme za otroke (plezalni čevlji, plezalni pas) je med 50 in 100 €.

Nekaj povezav do strani spletnih trgovin s plezalniki:

Vpis in vpisni list

Redni vpis v šolo športnega plezanja poteka v septembru, vpis pa je mogoč tudi med šolskim letom. Informacije o prostih mestih dobite na plezalna.sola@alphut.net ali 064 189-000

Najkasnjeje v 14. dneh po začetku obiskovanja treningov morate vrniti izpolnjen vpisni list in v kolikor otrok še ni včlanjen v klub in Planinsko zvezo Slovenije (PZS) tudi pristopno izjavo za članstvo v klubu in PZS.

- Vpisni list v šolo športnega plezanjaza za sezono 2022/23
- Pristopna izjava za članstvo v klubu in PZS

Mesečna vadnina

Mesečna vadnina je odvisna od števila tedenskih treningov in skupine ter znaša med 20 in 50 € na mesec, vadnino po skupinah najdete pod urniki. Vadnina je fiksna ne glede na prisotnost na treningih, razen v primeru daljše odsotnosti zaradi poškodbe ali bolezni.

V primeru, da je v AKSB včlanjenih več otrok iste družine, se vadnina zniža in sicer:

  1. prvi, najstarejši otrok plača polno ceno;
  2. drugi otrok plača polovično ceno;
  3. tretji in vsi nadaljnji otroci imajo vadbo brezplačno.

Vsi otroci in mladostniki, ki so vključeni v organizirano vadbo, morajo imeti poravnano članarino PZS za tekoče leto. Ta znaša 8 EUR za osnovnošolce in 18,5 EUR za srednješolce. V primeru, da je otrok ali mladostnik že član katerega od planinskih društev, je klubska članarina polovico članarine PZS.

Vsa vprašanja glede plačevana vadnine, morebitne pritožbe na izdane mesečne obračune vadnine, najavo daljše odsotnosti otrok ali prenehanje obiskovanja vadbe pošljite na elektronski naslov plezalna.sola@alphut.net.

 Kadri in info

Trener športnega plezanja e-pošta gsm
Gorazd Hren, trener športnega plezanja,
glavni trener
plezalna.sola@alphut.net 064 189-000
Domen Oder, trener športnega plezanja plezalna.sola@alphut.net 064 189-000
Nejc Petelinšek, trener športnega plezanja plezalna.sola@alphut.net 064 189-000
Rok Pliberšek, trener športnega plezanja plezalna.sola@alphut.net 064 189-000
Informacije v zvezi z plačili, najava daljše odsotnosti, izpis otroka plezalna.sola@alphut.net 064 189-000

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus