Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 168

Lucija Tarkuš šesta v kombinaciji na Evropskem prvenstvu

V Villarsu v Švici je  od 27. avgusta do 1. septembra potekalo prvenstvo stare celine v športnem plezanju. Na njem  je tekmovala  in zastopala AK Impol Slov. Bistrica Lucija Tarkuš, ki je v olimpijski kombinaciji dosegla odlično šesto mesto.

V finalni del kombinacije se je uspelo prebiti najboljšim osmim tekmovalkam iz posamezne discipline (težavnostno plezanje in balvani).

Tekmovanja so si sledila vsak dan in treba je bilo pokazati najboljše plezanje v zelo natrpanem urniku kombinatorcev. Lucija je najprej tekmovala v balvanskem plezanju, kjer se je uspešno uvrstila v polfinale. Polfinalni del je zaključila na  odličnem trinajstem mestu. Za francosko zmagoslavje je poskrbela 20-letnMeignan s tremi vrhovi in cono, Ayala Kerem iz Izraela je osvojila drugo mesto, bron je pripadel še eni Francozinji Agathe Calliet.

V soboto sta bila  na sporedu odločilna tekmovalna kroga v težavnostnem plezanju, tudi z osmimi Slovenci v polfinalu. Na veliki sceni so bili Luka Potočar, Lovro Črep, Martin Bergant in Milan Preskar pri moških ter Sara Čopar, Lana Skušek, Lucija Tarkuš in Vita Lukan pri ženskah. Lucija je tekmovanju uspešno zaključila na osemnajstem mestu.

Seštevek obeh disciplin je Lucijo popeljal v finalni del kombinacije kot šesto uvrščeno. V veliki finale je vstopila borbeno z zadnjimi atomi moči in pokazala odlično plezanje. V olimpijski kombinaciji je bilo najprej treba opraviti s štirimi zelo zahtevnimi balvanskimi problemi. Lucija je osvojila 53,9 točke, kar je bilo dovolj za 6. mesto po balvanskem delu. Brez predaha se je bilo treba podati še v težavnostno smer, kjer je dodala še 45,1 točke. Skupni seštevek je zadostoval za 6. mesto, kar je odličen rezultat na Evropskem prvenstvu športnega plezanja.

Tako kot v težavnosti je nova evropska prvakinja v kombinaciji postala Italijanka Laura Rogora (155,6 točke), podprvakinja Ukrajinka Jevgenija Kazbekova (152,8 točke), bronastega odličja se je veselila Francozinja Zelia Avezou (151,8 točke).

Luciji za izjem uspeh čestitamo in ji želimo veliko športne sreče na domači tekmi za svetovni pokal v Kopru 6. in  7. septembra.

Pripravila JT



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus