Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 120

Light and fast - predavanje Silva Kara in predstavitev knjige Alpinist

Dragi ljubitelji alpinizma,

Z velikim navdušenjem vas vabimo na predavanje, kjer boste lahko iz prve roke slišali nepozabne zgodbe in izkušnje svetovno znanega alpinista Silva Kara ter se seznanili z vsebino njegove knjige Alpinist. 

 

 



Dogodek: Silvo Karo: Light and Fast - Predavanje in predstavitev knjige Alpinist
Datum: Četrtek, 30. November
Čas: 18:00
Kraj: Plezalni center Slovenska Bistrica
Vstopnina: Brezplačno


Silvo Karo bo delil svojo izjemno zgodbo, ki se razteza od romantičnih analogih sedemdesetih let do drvečih digitalnih let novega tisočletja. Njegova pot ga je vodila s kmečkega podeželja do brutalnih patagonskih viharjev, prostranih višav Himalaje, ožarjenih dimnikov karakorumskega granita, grenlandskega obzorja, indijskega monsuna, yosemitskih navpičnih zidov in prelepih Julijskih Alp.

Predstavnik rokenrol generacije je energijo in ritem prenesel v stene. Predanost, drznost, gorečnost in iskreno prijateljstvo je rodilo navezo treh mušketirjev – Frančka Kneza, Janeza Jegliča in Kara. Velike stene Fitz Roya, Cerro Torreja, Torre Eggerja in Bhagirathija so najbolj zaznamovale njegovo alpinistično kariero, ki je segala od osemtisočakov do 8a v športnem plezanju. Zvesto je sledil modernim trendom vrhunskega alpinizma, ki so ga pripeljali do plezanja v slogu light and fast.

Veselimo se vašega obiska.
Ekipa PCSB



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus