Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 356

Vesna Tarkuš zmagovalka pokala Petzen Trophy 2023

Mednarodno tekmovanje s tradicijo, so ponovno letos organizirali med 8. in 10. julijem v avstrijskem Pliberku.

Naša predstavnica AK Impol Vesna Tarkuš, je ponovno posegla po najvišjih mestih z zmago v težavnostnem plezanju in 2. mestom v balvanskem plezanju in tako z velikim naskokom osvojila pokal tekmovanja. Za pokal je bil potreben seštevek mest osvojenih v balvanskem in težavnostnem plezanju.

Vesna je tekmovala v kategoriji mlajših deklic, v veliki mednarodni konkurenci. Na tekmovanju je bilo sodelujočih 20 držav iz evrope s 320 tekmovalci v vseh kategorijah.

Tekmovanje se je pričelo v petek z uvodno ninja poligonom, kjer so se tekmovalci ogreli za nadaljevanje tekmovanja. V sobotnem delu, je Vesna tekmovala v balvanih. Kot vedno se je lotila tekme skoncentrirano in tekmovalno, ter napadala do zadnje sekunde in uspela preplezati 6 balvanskih problemov .Za  neosvojena dva, je pa manjkalo kanček športne sreče. Osvojila je 2. mesto in okoli vratu se je zasvetila srebrna medalja.

 Nedelja se je pričela z jutranjimi kvalifikacijami, kjer si je Vesna delila prvo mesto. Za končni rezultat je, pa ponovno največ  pokazala v finalni smeri, ki je bila  zelo previsna. Osvojila je 1. mesto.

Plezala je najvišje in zasluženo, se ji je okoli vratu lesketala zlata medalja.

Na rezultat in plezanje je zelo ponosna in na stopničkah z visoko dvignejo   slovensko zastavo zastopala naš AK Impol.

Čestitke Vesni za osvojena odličja in vsem tekmovalcem iz Slovenije, saj smo znava dokazali kako močen plezalen podmladek imamo.

 

Pripravila JT

REZULTATI TEŽAVNOST

REZULTATI BOULDERJINA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus