Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 230

Prvomajski tabor v Paklenici

V sredo 27.4. smo se jaz (Matija Pečovnik), Žan Janežič, Žan Keršič in Gašper Kobale napotili v Paklenico, kjer je AKSB Impol organiziral tradicionalni prvomajski tabor.

Večina se nas je odpravila tja med sredo in petkom (27. -29.4.), nekateri pa tudi že malo prej. Skozi ves preživeli čas bivanja nam je bilo vreme zelo naklonjeno. To je bila moja prva plezalska izkušnja v Paklenici in tudi prvi alpinistični tabor in moram povedati, da sem bil zelo navdušen.

Namen (za mene kot začetnika) tabora je, da se povežemo z izkušenejšimi alpinisti in tudi ostalimi člani kluba, ki so nam bili na voljo in nudili veliko modrosti in v veliko čast mi je, da sem si lahko nabiral prve izkušnje z njimi. Tabor je uradno trajal od petka do ponedeljka. Zbralo se nas je zelo velikoilu in vzdušje je bilo enkratno.Tako kot je običaj za AKSB, smo imeli sestanke in dogovore za prihodnjo plezarijo pri Dinkotu ali pri Zeleni hiši. Ob večerih smo si izmenjali razne dogodivščine s starejšimi plezalci in razpravljali o različnih bivših in bodočih smereh. Preplezali smo kar nekaj smeri, vse skupaj 51. Danilo Tič in jaz sva se takoj v četrtek dogovorila, da greva v petek skupaj plezati smer Flex in Rex. V soboto in nedeljo pa sem plezal z Marjanom Frešerjem, smeri Ča je od draga je od draga (brez glave, zadnjega raztežaja) in Dr. Frankenstiin. Plezanje in družba je bila odlična. Želim in upam še na več takšnih izkušenj.

 

Matija Pečovnik

 

Seznam preplezanih smeri:

Klin

Jenjavi

Velebitaška

Johnny

Diagonalka

Capitan Pelinkovac

PIPS

Dr. Frankenstiin

Aigor

Centralni kamin + S rebro

Trik + Brid za veliki čekić

Tinina smer

Oprosti mi pape

Armadillon

Danaja + Brid za veliki čekić

Zgrešena

Severno Rebro

Flex in Rex

Frau Blauer

Domžalska + Katabore

Ča je od draga je od draga

Eos

Spitbull

Prijatelju moj

Pored žute mrlje

Nidia

Karamara sweet temptations

CirkusNA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus