Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 297

Uvodna tekma državnega prvenstva v težavnosti v Kopru

Za AK Impol uspešen začetek sezone v težavnostnem plezanju, na državnem prvenstvu  v Kopru.

Lucija Tarkuš 6. mesto v članski kategoriji. Zoja Leskovar 4. in Vesna Tarkuš 6. mesto v kategoriji mlajših deklic. Eva Škrlec, prav tako 6. mesto v kategoriji starejših deklic in Val Šajt 12. mesto v kategoriji kadetov.

V organizaciji Planinske zveze Slovenije - Komisije za športno plezanje in pod okriljem Plezalnega klub Plus, je v soboto, 13. in v nedeljo, 14. maja v Plus Climbing centru v Kopru potekalo državno prvenstvo v plezanju, kategorija težavnost. Tekmovanje je potekalo v vseh kategorijah.

Naši tekmovalci so se v smeri podali popolnoma osredotočeni in samozavestno z veliko mero borbenosti, kar kaže na njihovo psihično pripravljenost in pogum pri soočanju z izzivi, ki jih prinaša tekmovalno okolje.

Sobotni del tekmovanja so pričele starejše deklice, z našo tekmovalko Evo Škrlec, ki se je suvereno uvrstila v finale in zasedla med 29 tekmovalkami 6. mesto.

Val Šajt je dobil priložnost, da se pomeri v kadetski kategoriji in si priplezal 12.mesto.

V popoldanskih urah smo vsi, polni pričakovanj zrli v steno in navijali za članice in člane slovenskega športnega plezanja. Lucija je ponovno prikazala konkurenčnost med najboljšimi in si prislužila večerni finale, katerega je zaključila na odličnem 6. mestu.

Zmagala je Garnbret Janja (Šaleški AO,) 2. Krampl Mia ( AO Kranj), 3. Rakovec Lučka (PK FA) , 4. Skušek Lana –(PK Scena),  5. Lukan Vita (ŠPO Radovljica),  6. Tarkuš Lucija (AK Impol Slovenska Bistrica), 7. Rekar Rosa ( PK FA), 8. Mlakar Starič Zala (PK FA).

V nedeljskem delu tekmovanja smo imeli na startu med 31 prijavljeni Zojo in Vesno. Tekmovanje je potekalo na zunanji steni in mladi tekmovalki sta dobile, še izkušnjo plezanja v neugodnih vremenskih razmerah. Kot vsi ostali naši sta si priplezali odlični uvrstitvi.: Zoja 4. in Vesna 6. mesto.

Vzdušje na tekmovanju je bilo izjemno, smeri so bile odlično pripravljene, kar je zagotovo prispevalo uspehu in zadovoljstvo vseh sodelujočih.

REZULTATI

Slov. Bistrica 15. maj 2023                 

Priravila:JTNA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus