Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 461

AK Impol z vrhunskimi dosežki, na prvi tekmi Državnega prvenstva v športnem plezanju

Lucija Tarkuš osvojila naziv državne  podprvakinja v balvanskem plezanju v članski kategoriji.

Vesna Tarkuš, bronasta v kategoriji mlajših deklic, Eva Škrlec  4. mesto v kategoriji starejših deklic, Val Šajt 5. mesto v kategoriji kadetov in Zoja Leskovar 6. mesto v kategoriji  mlajših deklic.

Log Dragomer je gostil prvo tekmo DP v balvanskem plezanju med 1. in 2. aprilom. Tekmovanje je potekalo v vseh kategorijah, spremljali smo vrhunsko plezanje slovenskih reprezentantov in 5 člansko zasedbo  AK Impol.

Tekmovanje za AK Impol je pričela v soboto  Eva Škrlec, v kategoriji starejših deklic. Eva je letos prestopila v višjo kategoriji, tako da tekmuje z leto starejšimi konkurentkami. Najprej je odlično  opravila  s kvalifikacijami in  zanesljivo napredovala  v finalni del tekmovanja, kjer je bilo uvrščenih 6 najboljših tekmovalk.

Prijavljenih je bilo 30 tekmovalk in postavljenih je bilo 10 balvanski problemov. Eva je osvojila vrhove v 7, za kar je potrebovala 17 poskusov. Kvalifikacije je zaključila na 4. mestu in se pripravljala za popoldanske finale.

Program tekmovanja je potekal po planiranem urniku z kvalifikacijami kadetov.

Val Šajt je v  močni kadetski konkurenci, med 15. prijavljenimi kadeti z 7 osvojenimi balvani v 9. poskusih, zaključil kvalifikacije na 4. mestu.

Popoldne so se odvijale finale in borba za najboljša mesta v obeh kategorijah. Eva je vstopala v smeri borbeno in suvereno in z 2 osvojenima vrhovoma osvojila in si priborila odlično 4. mesto. Končni rezultati so si sledili in o doseženem mestu je v bistvo bilo odločilno število poskusov. Zmagala je  Isak Naja (ŠD Balvanija ), 2. Podobnik Maruša (ŠPK Andreja Kokalja) 3. Gliebe Žana ( AK Ravne) in  4. Škrlec Eva ( AK Impol Slovenska Bistrica).

Val je osvojil 1 vrh in zasedel odlično 5. mesto. Zmagal je Jurekovič Gorazd (ŠPO Radovljica), 2. Koštomaj Anej (ŠPO Celje), 3. Zore Timon ( ŠPO APD Kozjak Maribor), 4. Knez Svit (ŠPO Celje) in  5. Šajt Val (AK Impol Slovenska Bistrica).

 

V nedeljo se je tekmovanje pričelo s kvalifikacijami članske kategorije, z našo reprezentantko Lucijo Tarkuš. V tekmovanje je vstopila  samozavestno in edina preplezala in osvojila vrhove vseh petih balvanov. Pokazala je res odlično tehniko in fizično pripravljenost. Z štirimi balvani je opravila na flash (preplezan balvan v prvem poskusu) in s tem kot vodilna na startu  za večerni finale.

Popoldanski del je bil rezerviran za mlajše deklice, kjer smo bili v velikem pričakovanju  razpleta tekme. V kategoriji mlajših deklic sta za AK Impol  tekmovali Vesna Tarkuš in Zoja Leskovar. Vesna je prav tako v letošnji sezoni,  prestopila v višjo kategorijo in tekmuje z starejšimi konkurentkami in prav to ji daje dodatno motivacijo in željo po napredku. Kolegialno in v zelo visokem nivoju sta se lotili reševanja 10 balvanski problemov. Z najboljšimi napotki in usmeritvami, jih je spremljal trener Gorazd Hren, kar močno vpliva in samozavest in da sta  opravile najboljše v danem trenutku.

Čas plezanja je bil omejen za 2 uri, v tem času sta obe pokazali najboljše kar sta lahko. Vesna je osvojila 9 vrhov v 10 poskusih, s tem je dosegla odlično 3.mesto.

Zoja je osvojila prav tako 9 vrhov v 14 poskusih , s tem dosegla 6.mesto. Zmagala je Marjetič Zala (ŠPD Korenjak), 2. Brnot Mrak Tia (ŠD Balvanija) 3. Tarkuš Vesna (AK Impol Slovenska Bistrica),  4. Bobnar Tina ( AO Kranj ), 5. Pirš Neva ( ŠD Balvanija) in  6. Leskovar Zoja (AK Impol Slovenska Bistrica).

Za  zaključek tekmovanja pa je bil definitivno vrhunec z finalom v članski konkurenci. Z velikim veseljem in mogoče malo nervoze, smo spremljali predstavitev in spremljanje naše vrhunske tekmovalke Lucije med atraktivno postavljenimi balvani.

Lucija , kot izkušena profesionalka je ponovno prikazala odlično plezanje, napredek in odlično pripravljenost. Zasedla je vrhunsko 2. mesto in postala državna podprvakinja v članski kategoriji v balvanskem plezanju za sezono 2023/24, saj je bila to edina tekma v tem sklopu tekmovanj za sezono.

Zmagovalka je bila Čopar Sara (ŠPO Celje), 2. Tarkuš Lucija (AK Impol Slovenska Bistrica), 3. Debevec Katja ( PK Scena).

Posnetek finala si lahko ogledate TUKAJ.

Čestitke našim tekmovalcem za odlično opravljeno tekmo in vrhunske REZULTATE.

Pripravila: Jelka Tarkuš



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus