Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 335

VL Radlje ob Dravi

Sobote so letos namenjene tekmovalnim dnevom. Prav tako je bilo tudi tokrat. Mudili smo se v Radljah ob Dravi na tekmi težavnosti.

Pri njih je organizacija dogodka res vrhunska. Vedno je poskrbljeno tudi za navijače in najmlajše udeležence (med drugim je bil organiziran frizerski salon za punce, ki so si tam veselo pletle kitke in barvale lase).
 
Plezanje je že nekaj časa v obdobju porasta, kar je tudi prav, saj je bilo na tekmo prijavljenih čez 400 tekmovalcev iz vseh klubov.
 
 
Bistriški klub je zastopalo 20 tekmovalcev, ki so ponovno dosegli odlične rezultate. 
Pri starejših cicibankah so plezale Škrlec Sara, Pečolar Lea in Mija Romih. Sara je z višino 25 in 32+ dosegla končno 10.mesto,  Lea in Mija pa končno 35. in 36.mesto.
Za starejše cicibane sta Pečolar Jaka in Jurij Kodrič dosegla 12. in 13.mesto.
 
Za mlajše deklice so nastopile Ana Berdnik, Mara Klajderič Fidler, Leskovar Zoja, Izabela Medved, Minea Onič, Vesna Tarkuš in Mija Tramšek. 
Zoja je z enim vrhom in 32+ pometla z svojimi tekmicami in osvojila končno 1.mesto. 
Vesna pa je z enim doseženim vrhom in 28+ osvojila končno 2.mesto. Ostale punce so dopolnile rezultate z 9. 10. 18. 11. 36.mestom v absolutni razvrstitvi. 
Mlajše dečke je zastopal Matic Kneževič in osvojil absolutno 9.mesto.
 
Ob nastopu naslednje skupine se je dopoldan že krepko prevesil v dan.
Starejše deklice so zastopale Eva Škrlec, Nina Goričan in Jana Tarkuš, ki se je letos pogumno podala v plezalne vode. Eva je za las zgrešila stopničke in osvojila absolutno 4.mesto. Nina je z obema smerema opravila odlično, ter se absolutno uvrstila na končno 9.mesto. V B kategoriji pa zasedla odlično 2.mesto in ponovno osvojila medaljo. Jana se je uvrstila na absolutno 37.mesto. 
 
Ob pričetku zadnje skupine kadetov, je zunaj dan že izgubljal svojo svetlobo, naši predstavniki pa so bili pripravljeni na nove izzive.
Eva Berdnik, Zala Krošel, Tija Moškon in Val Šajt so plezali smeri, ki so bile težke in zahtevne.
Osvojili so absolutno 15. 12. 14. in 11.mesto.
 
Naš trener Nejc je ponovno poskrbel za dobro vzdušje in dobro voljo med otroci. Prav tako ni manjkalo njegovih nasvetov, da so otroci dosegli čim večjo višino. 
 
Gledalci smo bili ponovno glasni in čisto v navijaškem stilu. Navijali smo za prav vsakega, ki je dosegel vrh, četudi ni bil iz našega kluba. V užitek nam je gledati našo mladino, saj je to naša prihodnost. Vsaka drobcena misel, ki je usmerjena v šport, je vredna vsakršnega vložka iz strani staršev, trenerjev in samih otrok. 
 
Seveda pa smo ponovno v pričakovanju naslednje težavnostne tekme, ki bo v začetku meseca aprila potekala v Trbovljah.
 
 
 
Sestavila: BŠ


NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus