Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 413

VL Novo Mesto 2023

Pot v Novo mesto in samo mesto nas nikoli ni pričakalo pretirano sončno.
So pa za to poskrbeli naši tekmovalci s svojo pripravljenostjo in končnimi rezultati. 
Naš klub je zastopalo 14 tekmovalcev. Med starejšimi cicibani Jaka Pečolar ter Lea Pečolar in Sara Škrlec. 
Vsi so svojo nalogo opravili dobro.
 
Sara je osvojila končno 3.mesto s preplezanimi sedmimi balvani, ostali trije pa so bili malce pretežki. Jaka je zaključil na 13.mestu, Lea pa na 27.mestu. 
 
Že med cicibani se je čutila močna konkurenca, prav tako je vršalo med starši, saj si je vsak želel za svojega otroka najboljšo uvrstitev.
 
Za mlajše deklice so tekmovale Zoja Leskovar, Vesna Tarkuš in Izabela Medved. Zoja je z vsemi preplezanimi balvani osvojila 1.mesto. 
 
Prav tako je z sedmimi preplezanimi balvani 1.mesto osvojila tudi Vesna. Izabela pa dopolnila rezultat z končnim 10.mestom in 8.mestom v B licenci.
 
Za starejše deklice sta tekmovali Eva Škrlec in Nina Goričan. Obe sta z balvani odlično opravili. Eva je s preplezanimi petimi balvani in nekaj bonusi osvojila končno 3.mesto v absolutni razvrstitvi. Nina je rezultat dopolnila z 13.mestom, v B licenci pa osvojila 1.mesto.
 
Za kadete so moči merili Šajt Val, ki je preplezal devet balvanov in osvojil končno 2.mesto. Nastopil je tudi Jernej Skledar in osvojil 19.mesto in 8.mesto v B licenci.
 
Pri puncah so Urška Repolusk, Zala Krošel in Tija Moškon osvojile končno 9. 11. in 12.mesto ter 5. 7. in 8.mesto v B licenci. 
 
Rezultati tekme kažejo, da so vsi tekmovalci resno trenirali in se odlično pripravljali na tekmovalno sezono. AKSB je tako iz prve tekme odnesel šest medalj in sicer tri zlate, eno srebrno in dve bronasti.
 
Ne smemo pozabiti na trenerja Nejca, ki je z svojimi napotki usmerjal male in velike otroke ter jih vspodbujal, da so iztisnili še zadnje atome moči. 
 
Čestitke vsem in seveda smo vsi v pričakovanju naslednje tekme v Radljah ob Dravi, kjer bo tekma potekala v težavnosti. 
 
 
Sestavila: BŠ


NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus