Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 473

Krompirjeve počitnice plezalno obarvane na Sardiniji

Skrbno načrtovana pot, usmerjena na Sardinijo z glavnim ciljem čim več plezati, se nam je uresničila med letošnjimi krompirjevimi počitnicami.

Z dobro voljo in celotno petčlansko zasedbo smo se odpravili na dolgo pot proti italijanski Sardiniji. Prvi plezalni postanek je bil v kraju Cala Gonone, kjer je poleg odličnih plezalnih sektorjev na razpolago, nebeško modro morje.

Seveda najprej plezanje, potem morje. Lucija in Vesna sta se pognali v prvi sektor ,ki pa je bil, odlična izbira- FUILI RAONI.

Krasen dostop, težke smeri, ravno prav previsne s hrapavo strukturo. Vesna po ogrevanju , napadla smer Tapiri 7a+ in jo splezala v drugem poskusu. Lucija v težkem pričakovanju skalnega plezanja, po plezalni pavzi, se je pričela postopoma ogrevati in dvigovati lestvico težavnosti. Že prvi dan odlično opravila z smerjo Raoni 8a  in nato še Visual Game 8a+.

V plezalni ritem smo bili vpeti cela družina, izmenjevali smo se glede varovanja, prenašanja plezalne opreme in iskanja primernih smeri. Lucija je bila glavna za pobiranje kompletov, ki so nam ostajali v smereh in prevezovanja na vrhovih. Zelo hitro ostaneš brez vponke in kompleta, če kaj ostane v smeri. Smeri so lepo opremljene, samo na vrhu je potrebno prevezovanje, saj skoraj nikjer ni puščenega matičarja.

Sardinija je v tem lepem jesenskem času magnet za plezalce z vsega sveta, še posebej veliko smo srečali Slovencev. Naredili smo premik v lepo plezalno področje Ulassai in Jerzu, ki že na prvi pogled deluje , da je tukaj glavno in edino plezanje.

Noro dobi sektorji in kar ne veš kaj izbrati, zato smo startali kar v največjem, v katerem je navrtanih kar 154 smeri-CANYON SA TAPPARA.

Punce vsake po svojih zmožnostih vpete v prečudovite smeri. Razdelili smo se glede na nivo plezanja. Jana je plezala v svojem ritmu smeri od 5a-5c z prijateljico iz Vojnika. Vesna, prav tako v svojem stilu, se je podajala v plataste dolge smeri in splezala smer Fiona direct 7a, v družbi  prijateljice Ive, Lucija pa v svojem rangu težavnosti nad 8a z preplezano smerjo Niagara 8a+ in Trottolina 8a.

 

Ker pa plezalce pri svojih načrtih ne zmoti niti dež, smo našli odličen sektor, ki je uporaben v takšnih pogojih- CAVE OF DREAMS.

Luknja ,sanjska z lepimi smermi, le malo slabšo vidljivostjo. Lucija ponovno z uspešno opravljeno smerjo splezano na pogled- See Without looking 8a.

Za zaključek plezalnega tripa, smo se pa ponovno vrnili, kjer smo začeli z vplezavanjem, v Cala Gonone.

Odlično uspel projekt DO IT NOW 8b, za Lucijo, za potrditev in samozavest, da je na dobri poti v novo sezono.

Sardinija je odlična izbira za plezanje v skali, za sklepanja novih poznanstev in nam pustila prelepe spomine.

Vodniček

Družina Tarkuš



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus