Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 746

Vesna Tarkuš na stopničkah na mednarodni tekmi v Gradcu in prva 7b v skali

V Gradcu (AUT) je bilo organizirano med 3.-4.8., mednarodno tekmovanje v balvanskem plezanju v sklopu evropskega mladinskega prvenstva, Bloc Summer Youngsters, ter Summer Masters.

V kategoriji cicibank je Vesna osvojila 3. mesto v zelo močni evropski konkurenci mladih  športnih plezalk balvanskega plezanja.

Tekmovanje je potekalo v formatu tekmovanja državnega prvenstva, razdeljeno na dva dni. V sredo 3.8. se je Vesna pomerila v kvalifikacijah, ki so potekale v Boulderclub Graz. Postavljeni so bili 4 balvanski problemi in plezali so na vpogled 4 minute za vsak balvan. Boljšega plezanja Vesna ne bi mogla pokazat, saj je opravila z vsemi balvani v prvem poskusu in kot vodilna čakala na finale v četrtek popoldne.

Finalni del tekmovanje je potekal na veličastni zunanji steni v Main Stage

Bloc House, kar je bilo za našo mlado tekmovalko nekaj novega, saj je prvič tekmovala na tekmi, tako profesionalnega nivoja. Tekma je bila predvajana v ŽIVO  (https://www.youtube.com/watch?v=aDiR8NCqWns) in Vesna je nastopila kot izkušena tekmovalka (priporočam ogled na zgornji povezavi).

Zelo dobro je razbrala balvanske probleme in osvojila 3 vrhove in 1 cono, kar je zadostovala za odlično 3.mesto in stopničke na tekmi mednarodnega ranga. Vesni iskrene čestitke za borbenost in iznajdljivost v širšem mednarodnem krogu.

Kot mlada športna plezalka, pa Vesna uživa in odkriva prave čare plezanja tudi v naravnih plezališčih, ker se spopada  in postavlja nove projekte. V petek je v plezališču Kotečnik, opravila z smerjo Zlata streha z oceno 7b, na kar je zelo ponosna.

Pripravila JT



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus