Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 639

Vesna Tarkuš zmagovalka pokala Petzen Climbing Trophy z dvema zlatima medaljama

Športni park v Plibergu (AUT) je gostil 18. International Petzen Climbing Trophy, med 8. in 10. julijem 2022, v športnem plezanju v vseh disciplinah in kategorijah. 

Med 260 prijavljenimi iz 14 držav, smo imeli na startu Vesno Tarkuš in Jurija Vereš, predstavnika  Alpinističnega kluba Impol Slovenska Bistrica. Oba sta tekmovala v kategoriji starejših cicibank oziroma cicibanov.

Vesna je osvojila 2 zlati medalji in pokal tekmovanja v kategoriji starejših cicibank. Nepremagljiva je bila v balvanskem in v težavnostnem plezanju.

Tekmovanje se je pričelo že v petek, na programu je bilo hitrostno plezanje. Vesna se je dobro ogrela in betonski steber napadla z polno hitrostjo, kar je zadostovala za odlično 4. mesto.

V sobotnem delu tekmovanja, je bilo postavljenih 8 balvanov in omejen čas plezanja na 2uri. Močna konkurenca mladih športnih plezalk in plezalcev , ter želja po uspehu in plezanju, so se z odštevanjem  pognali v akcijo in pokazali veliko spretnosti tehničnega znanja v osvajanju vrhov.

Vesna je pokazala odlično plezanje, tako tehnično in kondicijsko in prepričljivo zmagala. Osvojila je vrhove vseh balvanov, kar ni uspelo nobeni drugi tekmovalki. Za Jurija so bili balvani pretrd oreh in tekmovanje je zaključil na 26.mestu.

Z velikim veseljem in dobri družbi sta pričela  nedeljsko jutro, z kvalifikacijami v težavnosti. Vesna ponovno samozavestno in dinamično preplezala obe kvalifikacijski smeri in kot vodilna čakala na finalni del tekmovanja.

Juriji se je boril po svojih močeh in užival v obeh kvalifikacijskih smereh. Rezultat je zadostoval za 27.mesto.

V popoldanski finale so bile oči uprte v zelo previsno in dolgo smer, ki je zahtevala veliko moči in vzdržljivosti. Vesna je startala odločno in ni popuščala do vrha smeri. Tako smo jo z bučnim aplavzom in pohvalnimi komentarji, spremljali, ko se je spuščala po vrvi  iz vrha navzdol in vse do podelitve, ki je sprejela zlate medalje okoli vratu.

Tekma je bila zelo dobro organizirana, za naše mlade plezalce izredno pomembna za navezovanja stikov in druženja.

REZULTATI TEKME

Pripravila: JT



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus