Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 305

VL Trbovlje 2022

Predzadnja tekma vzhodne lige se je odvijala v Trbovljah v disciplini težavnosti. 
Vedno bolj je čutiti tekmovalnost, vedno več je pričakovanj med samimi tekmovalci in tudi konkurenca je vsakič močnejša.
Naši tekmovalci so tudi iz tokratne tekme prinesli medalje in poskrbeli za lep klubski uspeh.
 
Mlajše cicibane so pričakale kar težke smeri z previsi. Potrebno pa je bilo tudi nekaj iznajdljivosti. Z smermi so se spopadli Pečolar Jaka, Pučnik Aljaž in Škrlec Sara. Najbolje in najdlje je tokrat splezal Aljaž. Vsi trije pa so se seveda razveselili medalje in so že v pričakovanju zadnje tekme.
 
Starejše cicibane in cicibanke so zastopali Tarkuš Vesna, Pečolar Lea, Onič Minea, Hace Nuša, Vereš Jurij ter Kodrič Jurij. Vesna je z osvojenim enim vrhom in 28 višine druge smeri, ter izgubljeno magnezij vrečko na pol poti, zasedla četrto mesto in za malo zgrešila uvrstitev na oder. 
 
Pri mlajših dečkih in deklicah je konkurenca najmočnejša. Smeri so bile tudi za očesa gledalcev težka. Klub so zastopali Zoja Leskovar, Eva Škrlec, Nina Goričan, Izabela Medved, Mija Tramšek in Matic Kneževič. 
Zoja je osvojila oba vrhova in ponovno ponosno osvojila 1. mesto. Eva je z osvojenim prvim vrhom in višino 35 druge smeri osvojila 5.mesto. Sledile so ostale punce z 14. 17. 18. mestom. Nina je za oprimek ali dva zgrešila drugo mesto v Bskupini. 
Matic je z obema smerema odlično opravil in se absolutno uvrstil na peto mesto. V Bskupini pa s ponosom prejel medaljo za 2.mesto.
 
Starejše deklice je zastopala Zala Krošel in osvojila 3.mesto v Bskupini. 
 
Val Šajt se je med kadeti po obeh smereh povzpel z lahkoto in tako osvojil 1.mesto.
 
Mogoče že malce izčrpani in utrujeni, pa vendar imajo vsekakor še dovolj moči da opravijo še z zadnjo tekmo vzhodne lige. Sicer pa "brez muje se še čevelj ne obuje"
 
 
Barbara Š.


NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus