Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 739

Villars (SUI) gostil tekmo za svetovni pokal v težavnosti

V Villarsu se je od 1 do 3.7. odvijala tekma svetovnega pokala v težavnostnem in hitrostnem plezanju, na kateri je Lucija Tarkuš v težavnosti zasedla odlično 14.mesto.

Na drugi tekmi za svetovni pokal se je zbrala vsa tekmovalna elita športnih plezalk in plezalcev, ki so na vrhuncu forme pred OI v Tokiu, saj je bila to za nekatere zadnja preizkušnja pred olimpijado. Med tekmovalci je bila tudi močna zasedba slovenske delegacije.

Lucija je morala prvo tekmo svetovnega pokala v težavnosti, ki je bila v Innsbrucku teden prej, zaradi poškodbe kolena izpustiti.

Zahvaljujoč močni volji in hitri rehabilitaciji s pomočjo fizioterapije pa hitro okreva in na tekmi v Villarsu je pokazala, da je pripravljena za boj za najvišja mesta v svetovnem pokalu.

Tekmovanje se je pričelo s kvalifikacijami, iz katerih se je Lucija s 26. mestom prebila v polfinale, kjer je z odličnim plezanjem zasedla 14. mesto.

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Zmagala je ponovno  Janja Garnbret, Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu. Lana Skušek je osvojila 11. mesto in Tjaša Slemenšek 22.

Med moškimi predstavniki so Slovenci dosegli naslednje rezultate: Domen Škofic je tekmovanje zaključil na 15. mestu, Martin Bergant na 24. in Luka Potočar na 25.

Na tekmovanju v hitrosti je edina nastopila Janja Garnbret in dosegla izjemen čas 7.91.

Naslednja tekmovanja so že naslednji teden, gostitelja pa Chamonix in Briancon. Obetamo si vrhunske rezultate in navijamo za naše plezalce.

Uradni rezultati tekme: https://www.ifsc-climbing.org/index.php/world-competition/last-result

Pripravila: JT



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus