Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 908

Prva članska tekma za svetovni pokal v balvanih z Lucijo Tarkuš

Lucija Tarkuš , debitantka na tekmah za svetovni poklal v balvanih se je uspešno prebila v polfinale tekme in zaključila z odličnim 14. mestom.

Med 16. in 17. aprilom se je v Švici začela nova sezona mednarodnih tekmovanj svetovnega pokala v balvanskem plezanju v  mestu Meiringen.

Slovenska odprava je štela 13 članov poleg naše članice Alpinističnega kluba Impol Lucije Tarkuš so nastopile še Janja Garnbret, Mia Krampl, Lučka Rakovec, Vita Lukan, Katja Debevec in  Julija Kruder.  V moški konkurenci pa Jernej Kruder, Anže Peharc, Gregor Vezonik, Domen Škofic, Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar.

Lucija je pokazala odlično plezanje v kvalifikacija in z dvema  preplezana balvanama  na flash, ter conami vseh pet balvanov zasedla 8.mesto v svoji skupini. Prehitela  je kar nekaj znanih  favoritk balvanskega plezanja svetovnega pokala. V sobotni polfinale se je pognala odločno in samozavestno, ter uspešno opravila s prvim balvanom v prvem poskusu. Ostali trije balvani so ostali neosvojeni, toda z izkušnjo več za nova prihajajoča tekmovanja.

Janja Garnbret je plezala v svojem slogu in bila nepremagljiva, Vita je osvojila peto in Katja šesto mesto. Lučka Rakovec je zasedla 10.mesto, Lucija Tarkuš 14.mesto, Mia Krampl 15. mesto in Julija Kruder   35. mesto.

V Meiringu sta na stopničkah poleg Janje Garnbret stali še mladi Francozinja Oriane Bertone in Američanka Natalia Grossman.

Jernej Kruder in Gregor Vezonik sta ostala tik pod mejo finala ter zasedla sedmo in deveto mesto. Domen Škofic je tekmovanje končal na 10. mestu, Zan Lovenjak Sudar je osvojil 15. mesto. Anže Peharc in Matic Kotar sta tekmovanje zaključila v kvalifikacijah ter zasedla 21. in 47. mesto.

Zmagal je Čeh Adam Ondra, drugi bil Japonec Yoshiyuki Ogata in tretji prav tako Japonec Tomoaki Takata.

Glede na odlično pripravljenost in formo Lucije, se zelo veselimo vseh prihajajočih tekem svetovnega in mladinskega pokala.

Naslednja preizkušnja sledi med 1.-6.majem v Rusiji, kjer po potekalo Evropsko mladinsko prvenstvo v športnem plezanju.

Pripravila: JT



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus