Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1038

Zaključek plezalne sezone

Lucija Tarkuš je v Kotečniku  v nedeljo splezala svojo prvo najtežjo smer z oceno 8c+ (Beautiful pain)

Izvrsten plezalni podvig je uspel tudi Urbanu Zagoršek, ki je prav tako v plezališču Kotečnik, preplezal prvo smer z oceno 8a (Guernica).

Letošnja sezona je bila za naše plezalce AK Impol Slov. Bistrica še posebej posebna. Kljub odpovedi večina tekem na vseh ravneh so nizali uspehe in presegali svoje meje s plezanjem v skali.

Lucija Tarkuš je letošnjo sezono izkoristila za priprave v skali in napredovala v formi in si pridobila dragocene izkušnje. Lahko se pohvali z sedem preplezanimi smeri z oceno 8a ( dve na pogled), šest smeri z oceno 8a+(ena na pogled, ena flash), sedem smeri z oceno 8b,tri 8b+ in zadnja preplezana smer za vrhunec sezone je osvojena  smer težavnosti 8c+.

Največji uspeh tekmovanj je bil uvrstitev v finale svetovnega pokala v težavnosti v Briançonu, zmagovalka evropskega mladinskega pokala v težavnosti in naziv državnih prvakinj v balvanih in hitrosti v kategoriji kadetinj, ter podprvakinja med članicami v hitrosti.

Urban Zagoršek je v letošnji sezoni zelo napredoval. Veliko je plezal v skali in se prebil v klub 8a. Plezalni podvig je opravil v soboto v plezališču Kotečnik.

Ema Seliškar je v letošnjo sezono vstopala z manjšo samozavestjo, kar se je kazalo na formi. Zelo motivirana se je spopadala z spremembami in z močno voljo napredovala. V skali je preplezala dve smeri z oceno 8a in ostal ji odprt projekt v plezališču Kotečnik, smer z oceno 8b.

Maja Kramberger je v letošnji sezoni osvojila naslov državne prvakinje v hitrosti in 3. mesto v balvanih v kategoriji mladink.

Naši najmlajši tekmovalki Zoja Leskovar in Eva Škrlec sta osvojili stopničke v hitrosti v kategoriji cicibank. Eva je bila državna podprvakinja Zoja pa 3.mesto.

Naši tekmovalci so dokazali, da napredujejo in uživajo v športu ki ga imajo radi, kljub epidemiji in težkim pogojem dela.

Posebna zahvala trenerju Gorazdu Hren, ki bdi nad vsakim posebej in se veseli uspeha in napredka vseh.

Sedaj čaka počitek in regeneracija, nato pa veselo v prihajajočo sezono.

Pripravila: JelkaT

Foto:JTNA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus