Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 375

AK IMPOL z najhitrejšimi plezalci na tekmi za DP v hitrosti

Noro dobri rezultati na prvi tekmi za državno prvenstvo v hitrosti, ki je potekala 12. septembra v Celju. Kar pet uvrstitev na zmagovalni oder s samo petimi tekmovalci AK Impol Slov. Bistrica in vsi z dosego novega osebnega rekorda v hitrosti.

Lucija Tarkuš : 2. mesto v kategoriji članic in 1. mesto v kategoriji kadetinj.

Maja Kramberger: 1. mesto v kategoriji mladink in 5. mesto med članicami.

Eva Škrlec: 2. mesto v kategoriji cicibanke.

Zoja Leskovar: 3. mesto v kategoriji cicibanke.

Urban Zagoršek : 5. mesto v kategoriji kadetov.

Tekmovanje je bilo razporejeno skozi cel dan in prvi sta startali naši nadobudni cicibanki Eva in Zoja. Komaj sta komaj čakali na prvo hitrostno tekmo državnega prvenstva. Izmed devetih kandidatk sta se brez težav kvalificirali v nadaljevanje tekmovanja. Obe sta se z drugim in tretjim najboljšim časom prebili v polfinale. Potekal je pravi klubski dvoboj, saj sta v polfinale prišli punci iz ŠPO Celje in naši dve punci. Eva in Zoja sta se pomerili med sabo in dokazali, da sodita med najboljše. Zoja je imela malce smole z dotikom plošče, saj se čas ni ustavil. V finale je tako napredovala Eva, ki je tekmovala z Ramskugler Mio, ki je bila nepremagljiva že v kvalifikacijah. Seveda je dala vse od sebe in z časom 7:08 dosegla drugo mesto. Zoja je za tretje mesto tekmovala z Erjavec Ivo in jo suvereno premagala s časom 7:16 ter se uvrstila na končno tretje mesto. Cicibanki sta ponosno zastopali klub in domov prinesli dve medalji. »Bravo punci, to je prava popotnica za prihajajoča tekmovanja,« je zapisala mama Eve.

V popoldanski urah je potekal dvoboj med starejšimi kategorijami. Prvi se je v hitrostni boj podal Urban Zagoršek in z časom 10:60 dosegel osebni rekord ter zasedel 5. mesto. Zmagal je Lovro Črep, Grega Verbuč je bil 2. oba iz Saleški AO, 3. mesto je zasedel Urban Grajžel, ŠPO Celje.

Lucija je najprej opravila hitrostni dvoboj pri kadetinjah in zmagala pred Majo Majcen  in Lizo Novak, prav tako obe iz ŠPO Celje.

V hitrostni dirki  med članicami sta tekmovale Lucija z časom 10:64 in Maja s časom 11:75.  Dosegli sta svoj osebni rekord. Lucija je v dvoboju z Janjo Garnbret napačno startala in zasedla odlično 2. mesto, tretja per je bila Mija Kramp, AO Kranj. Maja je po času v kategoriji mladink in z veliko prednostjo zmagala pred Sašo Brodej in Tjašo Dvoršak, obe iz Šaleški AO.

Iskrene čestitke našim najhitrejšim in zelo motiviranim športnim plezalkam in plezalcu.

Galerija slik

 

Uradni rezultati

 

 

Pripravila: Jelka Tarkuš

Slike: Kramberger P. in Škrlec B


Aktualne novice
Ni slike
06.01.2021
Ni slike
23.12.2020

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus