Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 862

Vrhunski uspeh Lucije Tarkuš na tekmi za svetovni pokal v Brianconu

Lucija Tarkuš, predstavnica Alpinističnega kluba Impol je dosegla vrhunsko 9. mesto na prvi tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v Brianconu v Franciji.
 

V ženski konkurenci je zmagala Italijanka Laura Rogora, drugo mesto je zasedla Janja Garnbret in tretjo domačinka Fanny Gibert.

Med člani je slavil Čeh Adam Ondra, drugi je bil Domen Škofič, tretji pa Jakob Schubert. Luka Potočar je zasedel 4., Žiga Zajc 32. in Martin Bergant 36. mesto.
V močni slovenski konkurenci smo imeli kar 6 predstavnikov v finalu.
Ostale naše tekmovalke so bile: Vita Lukan 5., Tjaša Kalan 6., Tjaša Slemenšek 17. in Lana Skušek 25.
Lucija se je po suverenem nastopu v kvalifikacijah uvrstila zanesljivo v polfinale, kjer je napadala z 9. mesta. Polfinalna smer je bila postavljena zelo težko. Z željo po finalu se je povzpela do višine 26+, kar so preplezale tudi ostale naše predstavnice Janja Garnbret, Vita Lukan in Tjaša Kalan. Dosegla je odlično izhodišče 6. mesto, ki ga je  delila z avstrijsko tekmovalko Jessico Pilz.
Z uvrstitvijo v finale je dosegla in izpolnila vsa pričakovanja trdega dela, močne volje in želje po rezultatih na tekmah najvišjega ranga.
Sledil je večerni finale. V domačem okolju smo pripravili skupni ogled s predstavniki kluba in sorodniki v sproščenem vzdušju in ponosom na našo plezalko.
Televizija Slovenije je prenašala neposredni prenos tekme. Z aplavzom smo pozdravili Lucijo in jo podpirali ob napredovanju pri vsakem oprimku. Komentator Roman Krajnik jo je spremljal zelo    vzpodbudno.
V veliki želji in pričakovanju pokazati najboljše, je v tistem trenutku prišlo do blokade in se je znašla v nerešljivem položaju.
Končni rezultat tekme je vrhunski in vsi smo ponosni na naša športno plezalko. 

Tekst: Jelka Tarkuš

Foto: Luka Fonda

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus