Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 931

Odlični dosežki naših športnih plezalcev

Kljub omejitvam treniranja in odpovedi vseh vrst razpisanih tekem zaradi trenutnih razmer pri nas in v svetu, naša tekmovalna ekipa športnih plezalk in plezalcev niso počivali, ampak so trdo delali in napredovali v formi. Ves čas jih je skrbno vodil in motiviral trener Gorazd Hren ter z njimi aktivno delal v naravnih plezališčih.

Nanizali so celo serijo uspešno preplezanih smeri v skali, Vesna Tarkuš pa je dosegla odličen rezultat na edini organizirani balvanski tekmi.

Zadnji vikend v maju so se opogumili v športnem plezalnem društvu Korenjak in organizirali odlično pripravljeno trening-tekmo. Na tekmovanje je bilo skupno prijavljenih 116 športnih plezalcev v vseh kategorijah, ki so v letošnjem letu tekmovali na tekmah Vzhodne in Zahodne lige. V velikem pričakovanju sta iz našega kluba sodelovala Vesna Tarkuš in Jurij Vereš.

Vesna je dosegla odlično 2. mesto s 16 preplezanimi balvani. Trening-tekma je bila časovno  omejena na 3 ure in v tem času so imeli možnost preplezati različno  označene balvane glede na težavnost. Vesna je preplezala vse balvane z oznako A in B, ter dva z oznako C. Zmagovalka je bila Zala Majetič iz domačega kluba z enakim številom preplezanih balvanov, z enim višje težavnosti. Jurij Vereš je skupno preplezal 13 balvanov.

Naša tekmovalna ekipa je v tem času veliko časa posvečala treningu v naravnih plezališčih. Največ časa so bili v plezališču Kotečnik, Vipavska Bela, Čreta in Snovik.

Lucija Tarkuš je opravila zelo veliko vrhunskih vzponov v skali:

Ledena doba 8b+, Masaker 8b, Tamavček 8b,  Smrtonosni slepič in medvedek PU 8b,  Pallet blu 8a+, CSN 8a+,  Vaya con dios 8a.

Ema Seliškar je preplezala: 366 8a, Velikonočna sodra 7c.

Urban Zagoršek je zelo motiviran s preplezanimi smermi:

Katarza 7b+, Haka 7b, Herkules 7a+,  Sveta Eva 7a, Ambrozija 7a.

Maja Kramberger je veliko pridobila in ob podpori Gorazda bila uspešna v smereh: Narobe svet 7b in Sveta Eva 7a.

Zelo se veselimo in težko pričakujemo tekmovanja Državnega prvenstva, ki so na novo razpisana za september.

Čestitke vsem plezalcem.

Jelka Tarkuš

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus