Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 679

3. tekma Vzhodne lige v težavnosti v Vojniku

Tretja tekma Vzhodne lige je potekala v nedeljo, 16. februarja v Vojniku. Tekmovalci so se prvič letos pomerili v težavnosti in se odlično odrezali.

V kategoriji mlajši cicibani in cicibanke sta naš klub zastopana Jurij Vereš in Vesna Tarkuš. Sicer se najmlajši tekmovalci ne borijo za uvrstitev in vsi prejmejo medalj, a sta oba pokazala odlično plezanje. Jurij je na obeh smereh padel tik pod vrhom, Vesna pa si je priplezala dva vrha.

Vzporedno je potekal boj za medalje med starejšimi cicibankami in cicibani. Zoja Leskovar se je z odličnim plezanjem v obeh smereh povzpela na stopničke. Osvojila je 3. mesto med starejšimi cicibankami B kategorije in 4. mesto absolutno. Eva Škrlec se je uvrstila na 11. (7. v B), Tramšek Mija pa na 14. mesto (9. v B). Kljub lažji poškodbi roke si je Nina Goričan priplezala 24. (19. v B) mesto med 67 starejšimi cicibankami. Med starejšimi cicibani sta Vasja Skarlovnik in Matic Kneževič osvojila 11. (9. v B) in 13. (11. v B) mesto. 

Popoldan so na vrsto prišli še mlajši in starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Pri mlajših dečkih si je Žiga Lužar priplezal 20. mesto v B kategoriji. Med mlajšimi deklicami sta klub zastopali Urška Repolusk (11. mesto) in  Anika Žnidaršič (26. mesto). Val Šajt je zmagal v B-kategoriji starejši dečki, absolutno je bil 7. Tineta Rupnika je lepilni trak odlepil od stopničk, saj so mu zaradi napake (stopil čez trak, ki je označeval dovoljeni del stene) dosodili nižjo višino, kot je splezal – končal ne na četrtem mestu v B kategoriji in enajstem v absolutni razvrstitvi. Urban Zagoršek si je med kadeti priplezal 6. mesto, David Repolusk pa 8. (4. v B-kategoriji). Prav tako se je na 8. mesto v absolutni razvrstitvi (2. v B kategoriji) uvrstila Lana Lužar, ki je tekmovala med kadetinjami.

Čestitke vsem za odlične rezultate.

Filip Justinek

Fotografije s tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus