Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1207

Zmaga Zoje Leskovar in drugo mesto Vala Šajta na 2. tekmi Vzhodne lige v Celju

V soboto 1.2.2020, smo se udeležili druge tekme vzhodne lige, ki se je odvijala v plezalnem centru Celje (PCC).  Tekma je bila ponovno rezervirana za hitrost. Tekme se je udeležilo 14 tekmovalcev oziroma tekmovalk, ki so ponovno dokazali, da jim tek po plezalni steni zelo leži, saj so, enako kot zadnjič, dosegali odlične čase.

Tekmovanje je potekalo po dveh identičnih smereh,na katerih so plezalni šprinterji prijemali velike oprimke, ki so bili privijačeni v dveh zelo strnjenih stolpih in vse skupaj je zbilo videti kot nekakšna lestev z dodanimi manjšimi oprimki. Postavitev je bila za vse kategorije enaka. V kvalificijskem delu je vsak plezal 2x, se pravi, da sta tekmovalca zamenjala  smeri. Kasneje so sledili boji na izločanje, kjer velja pravilo "kdo je prej na vrhu".

Ob 9. uri so tekmovanje otvorili mlajši cicibani, sledile so jim mlajše cicibanke. V teh kategorijah sta naš klub zastopala Jurij Vereš (22,17 s, 6. čas) in Vesna Tarkuš (14,53 s, 2. čas). Čestitke obema.

Sledili sta kategoriji starejših cicibanov oziroma starejših cicibank, v kateri je med st. cicibani Vasja Skarlovnik dosegel 23. mesto s časom 17,28 s. Med st. cibankami je ponovno blestela Zoja Leskovar, ki je osvojila 1. mesto s časom 7,90 s. Med 10 najboljših šprinterk med st. cicibankami sta se uvrstili še Eva Škrlec (6. mesto s časom 10,81 s) in Mija Tramšek (7. mesto s časom 10,70 s). Čestitke vsem štirim.

Ob 13-ih sta bili na sporedu kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic v katerih so nas zastopali: Žiga Lužar, ki je dosegel 21. mesto s časom 11,79 s, Eva Berdnik 23. mesto s časom 14,93 s in Anika Žnidaršič 25. mesto s časom 15,37 s.

Ko so tekmovalci iz mlajših kategorij že pridno polnili svoje želodčke in se regenerirali, so pod "hitro steno" prišli starejši dečki. Naše barve sta zastopala Val Šajt, ki je ponovno stopil na zmagovalne stopničke – osvojil je 2. mesto s  finalnim časom 6,46 s. Tine Rupnik je za las zgrešil izločilne boje in s četrtfinalnim časom 7,88 s dosegel 8. mesto.

Sklepno dejanje je pripadalo kadetom in kadetinjam. David Repolusk je prišel do četrtfinala s časom 6,87 s in osvojil 6. mesto, Urban Zagoršek je "prilaufal" do 8. mesta s časom 6,51 s. Lana Lužar si je priplezala malo finale in končno 4. mesto s časom 8,70 sek.

Hitrostni del Vzhodne lige 2020  je za nami, in če sklepamo po rezultatih hitrosti, si lahko v letošnji sezoni nadejamo še več odličnih uvrstitev tako v balvanih kot težavnosti. Želim si, da bi še naprej tako zavzeto trenirali in sodelovali na tekmah. Naslednja tekma je težavnost - se že veselim.

Se vidimo na treningu.

Nejc Petelinšek

Fotografije s tekme

Vsi rezultati so dostopni na portalu Vzhodne lige

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus