Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 917

Izvrstni rezultati na prvi tekmi Vzhodne lige za leto 2020

S tekmo v hitrostnem plezanju se je v soboto, 17. januarja, v Slovenj Gradcu pričela Vzhodna liga 2020. Na prvenstvu, kjer se številni mladi plezalci prvič srečajo s tekmovalnim športnim plezanjem, poskušajo organizatorji ustvariti prijetno tekmovalno vzdušje brez večjih stresov za otroke.

V Slovenj Gradcu je nastopilo 14 naših tekmovalk in tekmovalcev, ki so domov odnesli tri zmage v B razvrstitvi tekmovalcev brez licence DP in dve drugi mesti v absolutni razvrstitvi.

Zjutraj so se prvi zapodili v kratko "plato" slovenjegraške plezalne stene najmlajši. V kategoriji mlajših cicibank je Vesna Tarkuš dosegla daleč najhitrejši čas v seštevku obeh smeri, Jurij Vereš je bil prav tako med hitrejšimi mlajšimi cicibani. Pri starejših cicibankah se je v izločilne boje uspelo uvrstiti Zoji Leskovar in Evi Škrlec, Nina Goričan pa je za nekaj sekund zgrešila osmino finala – na koncu je bila 29. Eva je v četrtfinalu zasedla 7. mesto, Zoji se je uspelo prebiti vse do finala in se je na koncu, kljub temu da je morala priznati premoč Žani Presečni iz ŠD Pajki, veselila odličnega 2. mesta v absolutni kategoriji in 1. mesta v B razvrstitvi. Matic Kneževič in Vasja Skarlovnik sta med starejšimi cicibani dosegla 20. in 22. čas.

V popoldanskem delu sta bili Anika Žnidaršič in Zala Juhart za nekaj sekund prepočasni za četrtfinalne izločilne boje – dosegli sta 10. in 11. čas. Med mlajšimi dečki je Žiga Lužar v seštevku obeh smeri dosegel 21. mesto. V kategoriji starejših dečkov je odlično opravil svoj nastop Val Šajt, ki se je prebil do polfinala, v malem finalu pa 4 desetinke sekunde zaostal za tretje uvrščenim Timonom Zoretom (ŠP APD Kozjak MB), v B razvrstitvi tekmovalcev brez licence DP pa osvojil 1. mesto. Tine Rupnik je v kvalifikacijah med 15-imi tekmovalci dosegel 9. čas. Tekmovanje, ki se ga je udeležilo 224 tekmovalcev v vseh kategorijah, so zaključile kadetinje in kadeti. Med kadetinjami je izvrstno odplezala Lana Lužar, ki je v finalu le za las izgubila proti zmagovalki Zali Zupan Žitnik in bila najboljša med tekmovalkami brez licence DP. David Repolusk je na svoji krstni tekmi v športnem plezanju osvojil 7. mesto med kadeti.

Na tekmi so naši mladi tekmovalci pokazali veliko borbenosti in dokazali, da znajo, če je potrebno, tudi hitro plezati, tako da se vsi skupaj veselimo naslednje tekme Vzhodne lige, ki bo že v soboto, 1. februarja 2020, v Plezalnem centru Celje.

Posnetki in fotografije

Rezultate najdete na portalu Vzhodne lige.

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus