Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 980

Praznično plezanje v Dalmaciji, Lucija ponovno do 8a

Letošnji božične-novoletne počitnice smo načrtovali za Dalmacijo, kjer se je Lucija po dolgi 3-tedenski plezalni pavzi ponovno aktivirala in začela s pripravami na novo tekmovalno sezono.
Potovanje smo pričeli na božič in proti večeru prispeli v Split, kjer smo pa naključju srečali članico hrvaške plezalne reprezentance Vano Piccini. Lucijo so povabili na skupni trening v njihov domač  plezalni center Marulianus. Seveda pa ja narava v okolici tako bogato obdarjena z naravnimi plezališči, da smo izbirali in iskali primerne sektorje za Lucijo, zato je Vesna imela na razpolago manj lažjih smeri in jih je ponovno plezala večkrat. Imeli smo kar 11 dni na razpolago in zato smo lahko veliko raziskovali tudi malo bolj naokoli. Pričeli smo s plezanjem na plezališču Marjan, v samem centru Splita, nato smo se premaknili v malo bolj senčen Omiš, potem smo samo obiskali plezališče Klobuk, na katerega smo se žal podali brez kompletom in smo ga samo občudovali. Vmes so bili prazniki in smo kakšen dan izkoristili za fitnes, savno in jacuzzi,  kar smo imeli na razpolago v kampu Stobreč, kjer smo kampirali. Seveda pa se nismo pozabili tudi okopati v morju na novega leta dan.

Ker smo pa prišli plezat, nam je bila prioriteta čim več plezanja v skali, tako sta Lucija in Vesna načrtovali svoje plezalne podvige in uživali v zelo lepo opremljenih plezališčih in predvsem dolgih smereh. Zelo nam je bilo všeč plezališče Mimice, kjer smo plezali in si pustili odprte projekte še za v prihodnje.
Vesna je zelo uživala, bila je ponosna na svoje plezalne uspehe v skali, se veliko igrala z sestrico Jano in debatirala z Lucijo o preplezanih smereh.
Tako je Vesna preplezala v vodstvu  veliko smeri, med težjimi je preplezala naslednje smeri v različnih plezališčih in sektorjih:
 − Marjan: Livo od čempresa 6a+, Desno od čempresa 5c, A.O.M. 5a,
 − Omiš: Zara 5c(33 metrov), Gutman 5c, Pop Slindro 5c Velebita 5a+, Baleša 5a,
 − Mimice:  Pluto 5c, Mikola Mali 5c.
Lucija je vidno napredovala težavnosti vsak dan in splezala smer z oceno 8a+ in dve 8a. V novo sezono lahko vstopi zelo samozavestno. Preplezala je  naslednje težje smeri:
 − Marjan: Sveti Duje 8a,
 − Omiš: Sex je precijenjen 7b+ (na pogled),
 − Mimice: Gusar in Janezi 8a+, Snap out of it 7c, Gusjenica samoubojnica 8a.
Za zaključek plezalnih počitnic smo se še ustavili v plezalnem centru Zagreb, kjer sta Lucija in Vesna opravili še trening na balvanski steni.

In še nekaj fotografij ...

Tarkuševi

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus