Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 743

Lucija nesrečno srebrna na tekmi državnega prvenstva v Tržiču

V soboto se je v Tržiču odvijala predzadnja tekma državnega prvenstva v težavnosti v letošnji sezoni.
Zjutraj so tekmovanje s plezanjem v kvalifikacijah pričeli starejši dečki in deklice. Med slednjimi je nastopila tudi Ema Seliškar, ki je plezala odlično in dosegla tretje mesto, ter se uvrstila v finale.
Sledile so kvalifikacije kadetov in kadetinj, v katerih Urbanu Zagoršku (15.) in Maji Kramberger (12.) smeri nista ustrezali in se jima ni uspelo uvrstiti v finale, zato pa je edina v kategoriji kadetinj dosegla vrh smeri Lucija Tarkuš in z vodstvom, ter uvrstitvijo v finale dokazala, da je njena pripravljenost še vedno na vrhunskem nivoju.

Z nestrpnostjo smo čakali finalne nastope Eme in Lucije, ki sta imeli po kvalifikacijah odlični izhodišči za vrhunski uvrstitvi. Najprej je nastopila Ema, ki kljub odličnemu plezanju, zaradi trenutka  nezbranosti, ni zadržala sicer ne pretirano zahtevnega oprimka in prezgodaj padla za uvrstitev na stopničke, ter dosegla končno 6. mesto.
Kot slednja je iz AK Impol Slovenska Bistrica nastopila Lucija, ki je suvereno premagovala vse postavljene pasti vse do trenutka, ko je bila prepričana, da je vrv vpela v komplet in plezala naprej, žal pa po nesreči vrv ni bila vpeta in so jo sodniki tik pred nesojeno zmago ustavili. Pri spustu s smeri se je Lucija še nesrečno udarila v nogo, kar ji je zaradi bolečin preprečilo načrtovan nastop v popoldanskih kvalifikacijah v kategoriji članic. Glede na, s strani sodnikov priznano višino zaradi nevpetja vrvi, je Lucija dosegla drugo mesto.
Letošnje državno prvenstvo se bo zaključilo s tekmama v težavnosti in balvanih zadnji novembrski vikend v Kranju.

Peter Kramberger



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus