Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 599

Prva letošnja tekma državnega prvenstva v balvanih

V soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra 2019, je potekalo državno prvenstvo v Log-Dragomerju. V soboto smo s tekmo začeli starejše deklice in dečki. Pri starejših deklicah sem tekmovala tudi jaz, kjer sem se s solidnim 4. mestom uvrstila v finale. Takoj za nami so tekmovali še kadetinje in kadeti, kjer so naš klub predstavljali trije tekmovalci Lucija Tarkuš, Maja Kramberger in Urban Zagoršek. Maji in Urbanu se kljub dobri formi, vendar zaradi očitno se boljše forme drugih oziroma poškodbe (Maja si je pri skoku iz enega od balvanov poškodovala hrbet) nista uspela uvrstiti v finale. Lucija pa je vsem pokazala, kako se spleza balvane in se z 1. mestom kvalifikacij uvrstila v večerni finale.

V finalu smo imele najprej tekmo starejše deklice, kjer so nam postavili malo pretežke balvane, zato sta za zmago zadostovala že 2 vrhova. To je uspelo Evi Puhar, druga je bila z enim preplezanim balvanom in eno cono Hana Humerca, tretja pa Naja Jelčič. Jaz sem z enim preplezanim balvanom in slabim plezanjem dosegla 5. mesto.
Pri kadetinjah sta imeli v finalu resen boj za zmago Betka Debevec in Lucija Tarkuš. Na koncu je za en poskus do vrha zmagala Betka Debevec, Lucija pa je končala na odličnem drugem mestu.

Ema Seliškar

p.s. V nedeljo se je Lucija med članicami uvrstila v finale, kjer je s preplezanim enim balvanom in tremi conami osvojila peto mesto.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus