Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 833

Odlična uvrstitev Lucije na tekmi Državnega prvenstva v težavnosti

Druga tekma Državnega prvenstva v težavnosti je potekala med 14. in 15. septembrom v Šmartnem pri Litiji za vse kategorije.

Lucija Tarkušje tekmovala v kategoriji kadetinj, kjer jeprepričljivo zmagala, ter v članski konkurenci, kjer je osvojila stopničke.

V sobotnih kvalifikacijah so nastopile srednje in starejše kategorije s predstavniki iz Alpinističnega kluba Impol: Ema Seliškar (starejše deklice), Maja Kramberger in Lucija Tarkuš (kadetinje) in Urban Zagoršek (kadeti).

V zelo dobro postavljenih smereh je z plezanjem prva pričela Ema, kjer je priplezala tik pod vrh in se zanesljivo uvrstila v finale. Po pravilniku je določen čas plezanja 6 minut na smer in  Ema je v finalni smeri napredovali prepočasi, zato je žal morala zaključiti  s plezanjem, kar ji je onemogočilo boljšo uvrstitev in je tako zasedla 6. mesto.

Kot prva pri kadetinjah je plezala Maja Kramberger. Plezala je dobro, na koncu pa ji je čisto malo zmanjkalo do finala in uvrstila se je na 11. mesto.

Urban je zasedel 13. mesto, skupaj z Majo sta se takoj  odpravila naprej novim izzivom nasproti, na tekmovanje za Vipavski VJLB.

Lucija je v kategoriji kadetinj suvereno preplezala obe smeri do vrha in prepričljivo zasedla prvo mesto. Takoj zatem je nadaljevala s kvalifikacijami pri članicah in se uvrstila v večerni finale.Z zelo dobrim plezanjem in dotikom vrha se je uvrstila na  3.mesto in s tem dosegla odličen rezultat.

Z veseljem sporočamo, da je Lucija Tarkuš udeleženka tekmovanja za Svetovni pokal za športno plezanje v Kranju v težavnosti, ki bo potekalo 28. in 29.09. 2019 https://www.worldcupkranj.com/.

Jelka Tarkuš



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus