Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 814

Tabor Kotečnik 2019

Od torka, 30. 7., do četrtka, 1. 8. 2019, je v Kotečniku potekal plezalni tabor za naše mlade člane, ki se ga je udeležilo 10 deklet. Za varno plezanje sva skrbela Boštjan Potočnik in Filip Justinek.

Po prihodu vseh otrok na kmetijo Tratnik smo si postavili šotore in se odpravili v plezališče. Zaradi delno mokre skale so otroci prvi dan plezali v sektorju Kolomon, kjer so se najprej na lažjih smereh ogreli, kasneje pa poskusili tudi kakšno težjo. Pozno popoldan smo se vrnili nazaj na kmetijo, kjer nam je gospodarica Albina pripravila okusno večerjo. Po večerji smo se umili in počasi odpravili spat. Prva noč je bila kar pestra, saj je že okoli 11. ure začelo močno deževati, kar je terjalo dve žrtvi (Mijo in Majo), ki sta morali zapustiti svoj premočen šotor - prespali sta na podstrešju kmetije.

Naslednje jutro smo se kmalu po obilnem zajtrku odpravili proti plezališču, kjer nas je pričakala dokaj suha skala. Ta dan smo plezali v sektorju Luska. Otroci so napadali smeri Sirove luknje, Emental, Tanja, … Po celodnevnem plezanju smo se vrnili v kamp in pojedli večerjo. Po večerji smo si čas krajšali z igranjem pantomime, pri kateri smo se dodobra nasmejali. Sledila je mirna druga noč.

Tretji dan smo najprej po zajtrku pospravili šotore in vse spakirali za odhod. Vso prtljago smo pustili na kmetiji in šli plezat. Po dveh dneh plezanja je bilo očitno, da otrokom pojemajo moči. Zato smo se po malici v plezališču odpravili na kratek obhod po celotnem plezališču vse do tako imenovane luknje (Oboki). Po sprehodu smo še malo napenjali moči na plezalnih smereh, ter se kasneje vrnili na kmetijo, kjer nas je že čakala večerja. Po večerji smo skupaj z otroki počakali starše.

Po treh plezalnih dneh smo se domov vsi vrnili z nekaj novimi izkušnjami.

In še nekaj fotografij s tabora ...

Filip



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus