Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1556

Plezalne počitnice v Ospu in Mišji peči

V nedeljo smo z delom prve skupine odšli na 4-dnevno plezanje v Osp in Mišjo peč. Nič kaj običajni izbiri plezališča za ta letni čas je botrovalo deževno vreme v preteklem tednu in napoved nižjih temperatur, tako da smo se namesto prvotno načrtovanega plezanje v plezališčih v okolici Peggaua (AUT), navsezgodaj odpravili proti morju.

V Mišji peči in Ospu smo štiri dni kljub dobrim razmeram za plezanje bolj kot ne samevali – družbo so nam delale le lastovke in golobi. Filip in Urban sta se prvi dan spoznavala s primorskim apnencem, Ema se je lotila spomladanskih dolgov, Lucija pa bližnje smeri Lahko noč, Irena (8b). Ema je hitro preplezala Mrtvaški ples (8b) in nato še Giljotino (8a), Filipu je po na pogled preplezani Frenkovi (7a) zmanjkalo nekaj vzdržljivosti za Corto (8a), Lucija pa je celo dopoldne vztrajala v Lahko noč, Irena. Ko je sonce okoli 14. ure posijalo na osrednji del stene, smo se odpravili proti kampu Vouk, kjer smo si postavili šotor in preostanek dneva preživeli ob igranju kart, sprehajanju po slacklinu in brskanju po telefonih.

V ponedeljek smo se zgodaj zjutraj odpravili v prijetno hladno Mišjo peč, vsak k smeri, ki mu je ostala od prejšnjega dne – Ema je poskušala preplezati Highlanderja (8a+) in se odločila, da si ga pusti za naslednjič, nato pa v drugem poskusu preplezala Chiquito (8a), Lucija se ni mogla posloviti od Irene, Corto je bil pretrd oreh za Filipa in Kindergarten za Urbana. Ko je na nas začelo sijati toplo primorsko sonce, smo se odpeljali na obalo, se osvežili v morju in nakupili hrano.

Torek sta Urban in Filip izkoristila za aktivni počitek in malo daljši sprehod proti Tinjanu na sosednjem hribu, z Emo in Lucijo pa smo se še enkrat podali v centralni sektor Mišje peči, kjer je Lucija končno uspela preplezati Lahko noč, Ireno (8b), Ema pa je med tem preplezala Hugota (7c+). Po kosilu in popoldanskem počitku smo se odpeljali v Koper – Ema in Lucija na večerni trening v Plus Climbing, ki si ga je zaželela Lucija, s Filipom in Urbanom pa smo ta čas izkoristili za plavanje in sprehod po Kopru.

Zadnji dan smo se odpravili pod veliko osapsko steno, v Pajkovo streho. Ema in Lucija sta  preplezali Laokoona (8a) in Trojanskega konja (7c+), Ema je na pogled preplezala še Osapsko pošast (7c+), Luciji je zmanjkalo nekaj gibov, da bi na pogled preplezala Trojo (8a+) in je prvič v skali izjavila, da jo je navilo in da je bil to celo dober trening; Filip je v tretjem poskusu prav tako preplezal Trojanskega konja (7c+), nato pa še v drugem poskusu Pikapoko (7b+) in na fleš Viteza iz Poljan (7a). Urban je Vitezu iz Poljan kljub zagrizenemu boju moral priznati poraz. Ema in Lucija sta preplezali še balvan, ga poimenovali Peskovnik in ocenili s 6c. Ker je Ema želela preplezati še Super sok (7c) v Babni, ki jo je neuspešno poskušala prvič preplezati pred dvema letoma, smo se z Lucijo iz prijetnega hladu Pajkove strehe odpravili na žgoče sonce v steno nad vasjo, kjer sta Ema in Lucija v prvem poskusu opravili s smerjo.

Pozno popoldan smo prijetno utrujeni še zadnjič pomahali s soncem obsijanim stenam nad Ospom in se odpeljali novim dogodivščinam naproti.

Fotografije ...

Preplezane smeri:

- Ema: Mrtvaški ples (8b), Chiquita (8a), Laokoon (8a), Giljotina (8a), Osapska pošat (7c+, NP), Hugo (7c+), Trojanski konj (7c+), Super sok (7c), Kamnolom (6a), Rudolfo (5c, NP)

- Lucija: Lahko noč, Irena (8b), Laokoon (8a), Trojanski konj (7c+), Super sok (7c) , Kamnolom (6a), Rudolfo (5c, NP)

- Filip: Trojanski konj (7c+), Pikapoka (7b+), Vitez iz Poljan (7a, FL), Frenkova (7a, FL), Pečenica (6b+, NP), Šetida bagaba (6a+, NP), Jožetova (6a, NP), Kamnolom (6a, NP)

- Urban: Šetida bagaba (6a+, FL), Jožetova (6a, FL), Kamnolom (6a, FL)



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus