Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1074

Lucija Tarkuš do stopničk na EYC v Franciji

Minuli vikend, 29. in 30. 6. 2019, je v Franciji  v Saint Pierre en Faucignyu potekala 2. tekma v težavnosti za Evropski mladinski pokal, na katerem sta nastopili tudi Lucija Tarkuš in Ema Seliškar in se domov vrnili z odličnima rezultatoma. Lucija se je uvrstila na 3. mesto, njen uspeh je dopolnila Ema s petim mestom.

Tekmovanje, ki smo ga lahko spremljali neposredno na strani organizatorja in stiskali pesti za vse naše tekmovalke iz mladinske reprezentance Slovenije, se je začelo z sobotnimi kvalifikacijami, kjer je Lucija tekmovala v kategoriji katedinj (Youth A) in se med 33-imi tekmovalkami iz 15-ih držav uvrstila na 2. mesto; Ema je tekmovala v kategoriji starejših deklic (Youth B) in se med 48-imi tekmovalkami iz 17-ih držav uvrstila na 3. mesto.

V finalni smeri starejših deklic so se nekatere tekmovalke prvič srečale z oznako za zadnje dovoljeno vpenjanje kompleta, med njimi tudi Ema – ker ni pravočasno vpela kompleta je morala predčasno zaključiti s plezanjem, a se je z doseženo višino vseeno uvrstila na odlično 5. mesto. Zmagala je Oriane Bertone (FRA), druga je bila Emilia Warenski (AUT) in tretja Marketa Janošova (CZE).

Lucija je v finalni smeri plezala odlično, prav tako z  manjšo težavo pri vpenjanju, kar pa je zadostovalo za 3. mesto in njene prve letošnje stopničke na tekmah Evropskega mladinskega pokala v težavnosti. Zmagala je Luce Douady (FRA) pred Lucie Watillon (BEL)  - tako so zmagovalni oder v celoti zasedle Lucije.

Tekma je bila uspešna tudi za celotno Slovensko mladinsko reprezentanco. Od 16-ih reprezentantk in reprezentantov se jih je kar 11 uvrstilo v nedeljsko finale – poleg Lucije se je na stopničke s 3. mestom med starejšimi dečki uspelo uvrstiti še Timoteju Romšaku iz PK Kamnik. Čestitke vsem in pohvala organizatorju za dobro medijsko podprto tekmo.

Rezultati:

Jelka Tarkuš

foto: Tom Redfern



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus