Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 463

Lucija Tarkuš do stopničk na EYC v Franciji

Minuli vikend, 29. in 30. 6. 2019, je v Franciji  v Saint Pierre en Faucignyu potekala 2. tekma v težavnosti za Evropski mladinski pokal, na katerem sta nastopili tudi Lucija Tarkuš in Ema Seliškar in se domov vrnili z odličnima rezultatoma. Lucija se je uvrstila na 3. mesto, njen uspeh je dopolnila Ema s petim mestom.

Tekmovanje, ki smo ga lahko spremljali neposredno na strani organizatorja in stiskali pesti za vse naše tekmovalke iz mladinske reprezentance Slovenije, se je začelo z sobotnimi kvalifikacijami, kjer je Lucija tekmovala v kategoriji katedinj (Youth A) in se med 33-imi tekmovalkami iz 15-ih držav uvrstila na 2. mesto; Ema je tekmovala v kategoriji starejših deklic (Youth B) in se med 48-imi tekmovalkami iz 17-ih držav uvrstila na 3. mesto.

V finalni smeri starejših deklic so se nekatere tekmovalke prvič srečale z oznako za zadnje dovoljeno vpenjanje kompleta, med njimi tudi Ema – ker ni pravočasno vpela kompleta je morala predčasno zaključiti s plezanjem, a se je z doseženo višino vseeno uvrstila na odlično 5. mesto. Zmagala je Oriane Bertone (FRA), druga je bila Emilia Warenski (AUT) in tretja Marketa Janošova (CZE).

Lucija je v finalni smeri plezala odlično, prav tako z  manjšo težavo pri vpenjanju, kar pa je zadostovalo za 3. mesto in njene prve letošnje stopničke na tekmah Evropskega mladinskega pokala v težavnosti. Zmagala je Luce Douady (FRA) pred Lucie Watillon (BEL)  - tako so zmagovalni oder v celoti zasedle Lucije.

Tekma je bila uspešna tudi za celotno Slovensko mladinsko reprezentanco. Od 16-ih reprezentantk in reprezentantov se jih je kar 11 uvrstilo v nedeljsko finale – poleg Lucije se je na stopničke s 3. mestom med starejšimi dečki uspelo uvrstiti še Timoteju Romšaku iz PK Kamnik. Čestitke vsem in pohvala organizatorju za dobro medijsko podprto tekmo.

Rezultati:

Jelka Tarkuš

foto: Tom Redfern


26. FEBRUAR 14. festival gornišekga filma
8. MAREC iRCC Radovljica (B)
14. MAREC Vzhodna liga Radlje ob Dravi (T)

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus