Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1224

Odličen začetek Državnega prvenstva 2019 v težavnosti

Na 1. tekmi Državnega prvenstva v težavnosti za leto 2019 v Škofji Loki so se konec tedna pomerili najboljši slovenski plezalci in plezalke. Odlično so se odrezali tudi naši plezalci, še posebej pa Lucija Tarkuš, ki je dopoldan zmagala med kadetinjami, zvečer pa uspeh nadgradila še s petim mestom v svojem krstnem nastopu v članski konkurenci. Njen uspeh je s tretjim mestom de starejšimi deklicami dopolnila še Ema Seliškar.

Letošnjo sezono Državnega prvenstva v težavnosti so otvorili starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Odlično se je med kadetinjami odrezala Lucija Tarkuš, ki je v kvalifikacijski smeri sicer plezala nezbrano in se v finale uvrstila kot 4., v finalni smeri pa pokazala kaj zna in zmore in je brez večjih težav priplezala pod vrh smeri in prepričljivo zmagala. Emi Seliškar je med starejšimi deklicami v kvalifikacijah in nato še v finalu uspelo priplezati do 3. mesta, kljub temu, da je imela v finalu take težave z vpenjanjem, kot da prvič pleza  – na koncu je še pozabila vpeti komplet in je morala prekiniti s plezanjem. Maja Kramberger na svojem prvem nastopu na tekmah Državnega prvenstva v težavnosti ni odplezala tako kot bi si želela, a je med kadetinjami vseeno osvojila solidno 11. mesto. Med kadeti je Urban Zagoršek priplezal do 14 oprimka in zasedel 14. mesto.

Po uspešnem dopoldanskem nastopu Lucije med kadetinjami smo nestrpno pričakovali še njen krstni nastop med članicami. V kvalifikacijah je odlično odplezala in zaostala le za Janjo Garnbret, Mio Krampl in Lučko Rakovec, za sabo pa pustila Mino Markovič in Vito Lukan. V večernem finalu je po nekaj malo manj odločnih gibih premagala tremo in do zadnjega dela smeri plezala odločno in zbrano, nato pa tako kot Ema pozabila pravočasno vpeti komplet – če bi ga, bi morda priplezala še višje kot do že tako odličnega 5. mesta med članicami.

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus