Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 963

Zaključek Vzhodne lige za leto 2019 s tekmo v hitrostnem plezanju v Celju

s tekmo v disciplini, ki med športnimi plezalci zbuja mešane občutke, kar dokazuje tudi precej manj številčna udeležba - hitrostnem plezanju, se je danes zaključilo prvenstvo Vzhodne lige za leto 2019.

Nekateri naši plezalci so dokazali, da poleg tega, da dobo plezajo, znajo tudi hitro teči po oprimkih. Trem se je uspelo uvrstiti v izločilne boje: Nina Goričan med starejšimi cicibankami je s tekmovanjem zaključila v osmini finala, Urban Zagoršek si je v malem finalu "pritekel" 4. mesto,  najuspešnejša pa je bila Maja Kramberger, ki je v finalu, po tem, ko je v kvalifikacijah dosegla najhitrejši čas, osvojila 2. mesto.

V skupni razvrstitvi se je prav tako najbolje odrezala Maja Kramberger, ki bi, če ne bi organizator na današnji tekmi kar med samim tekmovanjem spreminjal pravil igre, osvojila skupno 1. mesto med kadetinjami. S plezanjem čez celotno prvenstvo so se izkazali tudi Urban Zagoršek, ki je med kadeti osvojil skupno 5. mesto, Zoja Gobec z 10. mestom med starejšimi deklicami, Tine Rupnik z 11. mestom in Val Šajt s 13. mestom med mlajšimi dečki ter Eva Škrlec prav tako z 13. mestom med starejšimi cicibankami. Z oprimki so se na tekmah pogumno spoznavali in spoprijemali naši mlajši cicibani – Zoja Leskovar, Vesna Tarkuš in Matic Kneževič, ki so kot za šalo osvajali vrhove smeri.

V skupni razvrstitvi smo med 28. klubi vzhodno od Ljubljane zasedli solidno 8. mesto.

Skupni rezultati naših tekmovalcev v Prvenstvu Vzhodne lige za leto 2019

T.S.

Foto: P. Kramberger



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus