Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 861

Trojne stopničke na tretji tekmi Vzhodne lige

Zadnjo soboto v marcu so se na 3. tekmi Vzhodne lige za leto 2019 plezalke in plezalci v Brežicah prvič pomerili v balvanih. Na tekmi, ki jo je organiziral Posavski alpinistični klub, balvane pa je postavil Boštjan Potočnik, je nastopilo 254 nadobudnih mladih plezalk in plezalcev iz 25-ih klubov. 17 naših tekmovalcev se je pogumno spopadlo s šestimi balvanskimi problemi. V absolutni konkurenci si je Maja Kramberger v kategoriji kadetinj s štirimi premaganimi balvani priplezala 3. mesto, Zoja Gobec si je v kategoriji starejših deklic brez licence DP priplezala 2. mesto, Val Šajt pa med mlajšimi dečki brez licence DP 3. mesto. Med mlajšimi cicibani sta odlično plezala Matic Kneževič in Vesna Tarkuš.

Tekmo v balvanskem plezanju v Brežicah so zjutraj odprli mlajši cicibani in cicibanke. Z balvani sta suvereno opravila Matic Kneževič, , ki je vseh 6 balvanov preplezal v prvem poskusu in Vesna Tarkuš, ki ji je uspelo preplezati 5 balvanov v prvem poskusu, za enega pa je potrebovala dva poskusa. Zoja Leskovar in Jurij Vereš sta uspela priplezati do vrha 5-ih balvanov. Med starejšimi cicibankami je Eva Škrlec uspela preplezati 4 balvane (9. mesto), Nini Goričan pa dva balvana (27. mesto). Nejcu in Juriju balvani niso šli najbolje od rok.

Med mlajšimi dečki sta tako Tine Rupnik kot Val Šajt uspela preplezati 5 balvanov. Tinetu jih je uspelo premagati v manj poskusih, tako da je v absolutni konkurenci na koncu zasedel 8. mesto, Val pa 11. oziroma 3. v razvrstitvi tekmovalcev brez licence DP. Miha Varžič je preplezal 2 balvana (26. mesto), Anika Žnidaršič pa med mlajšimi deklicami en balvan (29. mesto).

Med starejšimi deklicami se je solidno odrezala Zoja Gobec, ki je s preplezanima dvema balvanoma in petimi conami zasedla 8. mesto v absolutni konkurenci in 2. mesto med tekmovalkami brez licence DP. Lana Lužar je s preplezanim 1 balvanom zasedla 7. mesto med tekmovalkami brez licence DP.

Maja Krmberger je bila najuspešnejša med našimi tekmovalci. S preplezanimi štirimi balvani je med kadetinjami v absolutni konkurenci zasedla 3. mesto.  Za kadeta Urbana Zagorška in Anžeta Flisa so bili balvani trenerja Boštjana večinoma pretrd oreh - Urban je s preplezanimi tremi balvani zasedel 11. mesto, Anže pa z dvema 12. (5. v razvrstitvi tekmovalcev brez licence DP).

Rezultate tekme so dostopni na portalu Vzhodne lige.

Fotografije s tekme (foto P. Kramberger in J. Tarkuš)

T.S.

 

 

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus