Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 793

2. tekma pokala regij iRCC

v nedeljo, 3.3.2019, smo se udeležili 2. tekme mednarodnega pokala regij iRCC v Radovljici. Na tekmi so v previsnih in dinamičnih balvanih s skoki do izraza pršili večji, močnejši in eksplozivnejši tekmovalci in tekmovalke. Dopoldan so se z devetimi balvani in gnečo najprej v kategoriji U10 spoprijele Vesna Tarkuš in Zoja Leskovar ter v kategoriji U12 Eva Škrlec in Zala Juhart. Vesna in Zoja sta plezali tekoče in zbrano ter preplezali 7 balvanov, kar je zadostovalo za 9. oz. 12. mesto. Zala in Eva sta imeli z balvani nekaj več težav – Zala je preplezala 5 balvanov, Eva pa štiri, kar je na koncu zadostovalo za 16. oz. 27. mesto med 40 tekmovalkami iz 5 držav.

V popoldanskem delu smo imeli še številčnejšo zasedbo. Najprej so s plezanjem pričela dekleta. Odlično je plezala Maja Kramberger, ki je s preplezanimi 6 balvani na fleš zasedla 5. mesto med članicami. Ema Seliškar je še utrujena od celodnevnega plezanja v Kotečniku, kjer je uspešno preplezala svojo prvo smer, ocenjeno z oceno 8b+/c in poleg tega še eno 8a+ in 7b+, sicer preplezala vseh devet balvanov, a zaradi poskusa več, na koncu zasedla 2. mesto v kategoriji U16. Luciji Tarkuš se je prav tako poznala utrujenost prejšnjega dne, ko je v Kotečniku preplezala svojo prvo 8b+. S preplezanimi šestimi balvani na fleš si je z Majo na koncu delila 5. mesto med članicami. Zoji Gobec pa se je poznala pogosta odsotnost s treningov – s preplezanimi tremi balvani je zasedla 29. mesto v kategoriji U16.

Odlično so se odrezali tudi fantje. Filip Justinek bi, če ne bi organizator med samim plezanjem podaljšal časa plezanja, med člani osvojil 4. mesto – v podaljšku sta ga prehitela 2 plezalca, tako da je s preplezanimi 6-imi balvani in dvema conama na koncu osvojil 6. mesto.  Urban Zagoršek je uspel preplezati 4 balvane na fleš, za dva balvana mu je zmanjkalo nekaj moči, da bi zadržal vrh in bil na koncu 11.

Fotografije s tekme

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus