Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 219

2. tekma pokala regij iRCC

v nedeljo, 3.3.2019, smo se udeležili 2. tekme mednarodnega pokala regij iRCC v Radovljici. Na tekmi so v previsnih in dinamičnih balvanih s skoki do izraza pršili večji, močnejši in eksplozivnejši tekmovalci in tekmovalke. Dopoldan so se z devetimi balvani in gnečo najprej v kategoriji U10 spoprijele Vesna Tarkuš in Zoja Leskovar ter v kategoriji U12 Eva Škrlec in Zala Juhart. Vesna in Zoja sta plezali tekoče in zbrano ter preplezali 7 balvanov, kar je zadostovalo za 9. oz. 12. mesto. Zala in Eva sta imeli z balvani nekaj več težav – Zala je preplezala 5 balvanov, Eva pa štiri, kar je na koncu zadostovalo za 16. oz. 27. mesto med 40 tekmovalkami iz 5 držav.

V popoldanskem delu smo imeli še številčnejšo zasedbo. Najprej so s plezanjem pričela dekleta. Odlično je plezala Maja Kramberger, ki je s preplezanimi 6 balvani na fleš zasedla 5. mesto med članicami. Ema Seliškar je še utrujena od celodnevnega plezanja v Kotečniku, kjer je uspešno preplezala svojo prvo smer, ocenjeno z oceno 8b+/c in poleg tega še eno 8a+ in 7b+, sicer preplezala vseh devet balvanov, a zaradi poskusa več, na koncu zasedla 2. mesto v kategoriji U16. Luciji Tarkuš se je prav tako poznala utrujenost prejšnjega dne, ko je v Kotečniku preplezala svojo prvo 8b+. S preplezanimi šestimi balvani na fleš si je z Majo na koncu delila 5. mesto med članicami. Zoji Gobec pa se je poznala pogosta odsotnost s treningov – s preplezanimi tremi balvani je zasedla 29. mesto v kategoriji U16.

Odlično so se odrezali tudi fantje. Filip Justinek bi, če ne bi organizator med samim plezanjem podaljšal časa plezanja, med člani osvojil 4. mesto – v podaljšku sta ga prehitela 2 plezalca, tako da je s preplezanimi 6-imi balvani in dvema conama na koncu osvojil 6. mesto.  Urban Zagoršek je uspel preplezati 4 balvane na fleš, za dva balvana mu je zmanjkalo nekaj moči, da bi zadržal vrh in bil na koncu 11.

Fotografije s tekme

T.S.


1. JUNIJ DP težavnost, Škofja Loka
14. JUNIJ DP balvani, težavnost, hitrost, kombinacija,, Celje
7. SEPTEMBER DP balvani, Log Dragomer

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus