Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 730

Uspešen začetek tekmovalne sezone na tekmi iRCC v Zagrebu

V nedeljo, 10.2.2019, so naši najboljši plezalci nastopili na 1. tekmi mednarodnega pokala regij iRCC v Zagrebu in domov prinesli dve zlati odličji. Na balvanski tekmi, ki jo je organiziral zagrebški plezalni klub Fothia, je skupaj nastopilo 248 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih držav.

V mlajših kategorijah je nastopilo pet naših mladih plezalcev. Za večino je bila to prva mednarodna tekma v balvanskem plezanju in predvsem priložnost za spoznavanje s tekmovalnim plezanjem. V kategoriji deklic pod 10 let (U10) je Vesna Tarkuš priplezala do vrha štirih balvanov in osvojila 9. mesto, Zoja Leskovar je preplezala 3 balvane in zasedla 14. mesto. V kategoriji pod 12 let (U12) je Filip Križanec preplezal 3 balvane in osvojil 16. mesto,  Eva Škrlec je preplezala 2 balvana (23. mesto), Zala Juhart pa enega (25. mesto).

V popoldanskem delu so nastopili še naši starejši in izkušenejši plezalci in plezalke v članski in kategoriji pod 16 let (U16).  Med dekleti pod 16 let in članicami sta Ema Seliškar in Lucija Tarkuš preplezali vseh 8 balvanov in osvojili 1. mesti v obeh kategorijah. Ema je edina med dekleti pod 16 let uspela preplezati vseh 8 balvanov, pri čemer ji je kar 7 balvanov uspelo preplezati na fleš, za enega pa je potrebovala dva poskusa. Med članicami je uspešno nastopila tudi Maja Kramberger, ki je s preplezanimi tremi balvani osvojila 11. mesto.

Pri članih je Filip Justinek uspel preplezati kar 7 balvanov in osvojil odlično 9. mesto. Anže Flis je z enim preplezanim balvanom osvojil 20. mesto.

Naslednja tekma pokala regij iRCC bo v začetku marca v Radovljici, prav tako v balvanskem plezanju.

Rezultati

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus