Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 921

Poročilo s klubske tekme v težavnostnem plezanju

Sobotna 1. klubska tekma v težavnostnem plezanju, na kateri so se pomerili otroci in mladostniki, ki trenirajo v klubu, je bila preizkušnja tako za tekmovalce kot za vse, ki smo sodelovali pri izvedbi. Na tekmi je nastopilo 60 mladih članic in članov kluba v petih starostnih kategorijah v starosti od 7 do 17 let. Za nekatere je bila to prva tekma, tako da so morali poleg stene spopasti še s tremo. V vseh kategorijah so dekleta in fantje plezali v štirih različnih smereh. Videli smo kar nekaj vrhov, veselih in ponosnih nasmeškov in tudi kakšno solzo razočaranja, ko v smeri ni šlo vse tako kot bi si želeli.

Vsi, ki ste na tekmo prišli, si zaslužite priznanje. Tiste, ki vam ni uspelo priplezati do vrha ali na tekmo niste uspeli priti, pa bodo smeri v prihodnjem mesecu izziv na treningih.

Ta dan je šlo plezanje najbolje od rok in nog:

- med mlajšimi cicibankami: Vesni Tarkuš in Zoji Leskovar, ki sta preplezali vse štiri smeri do vrha in Emi Vodovnik, ki ji je uspelo preplezati do vrha v eni smeri in malo pod vrh v 2. in 3. smeri

- med mlajšimi cicibani: Maticu Kneževiču, ki je uspel preplezati do vrha dve smeri, Mihu Malu in Gabrijelu Reisu je uspelo preplezati do vrha eno smer v dveh pa višje kot ostalim

- med starejšimi cicibankami je s preplezanimi vsemi štirimi smermi Zala Juhart vsem dokazala, da se da priplezati do vrha, Paulini Potočnik in Evi Škrlec je uspelo brez težav preplezati do vrha tri smeri, v četrti pa sta obe končali 4 oprimke pred vrhom.

- mlajše deklice so sončno soboto verjetno raje izkoristile za izlet ali smučanje – na tekmo sta prišli Anika Žnidaršič in Eva Berdnik – obe sta plezali dobro in preplezali do vrha eno oz. dve smeri.

- med mlajšimi dečki sta Tine Rupnik in Val Šajt preplezala do vrha vse štiri smeri, Jernej Skledar je preplezal do vrha dve, z malo treninga pa bo hitro kos tudi ostalima dvema.

- za starejše kategorije smeri niso bile prehud zalogaj – do vrha so jih priplezali prav vsi, ki so na tekmo prišli – med starejšimi deklicami je to uspelo Lani Lužar in Emi Sever Klasinc, pri kadetih in kadetinjah pa Galu Leskovarju, Urbanu Zagoršku, Luki Lorenciju in Maji Kramberger.

Poleg tekmovalcev si čestitke zaslužijo (mo) vsi, ki smo sodelovali pri izvedbi, še posebej pa mladi, ki z veliko volje in vneme sodelujejo pri delu kluba – Urban je kljub temu, da je imel naslednji dan izpit za športnega plezalca, ves čas sodil in pomagala pri varovanju, Gal se je odpovedal bordanju, da je pomagal pri sojenju, Filip je neutrudno cel dan varoval in spodbujal tekmovalce pri plezanju, Neven je poleg sojenja poskrbel, da so otroci plezali ob živahni glasbi, Žan je med sojenjem neumorno navijal za vse, ki so se borili s steno, Lucija in Ema sta odlično sodili in demonstrirali smeri ter pomagali pri registraciji in se, kar je bilo zanju največja žrtev, odpovedali delu treninga, ki sta ga načrtovali za ta dan, Eva je, kljub temu, da je na tekmo prišla iz nočne službe, cel dan varovala.

Da so tekmovalci imeli kje plezati, je z razgibano postavljenimi smermi odlično poskrbel Boštjan – smeri so bile za večino premagljiv izziv, poleg tega bodo odlične za treninge v naslednjem mesecu.

Hvala Jelki in Petru za pripravo tekmovalcev (in Petru še posebej, da je poskrbel za praktične nagrade), Iveku, da je skrbel za red in tekoč potek tekme, Odiju in Robiju za celodnevno varovanje in vsem staršem, da ste pripeljali otroke in navijali zanje.

Nekaj malega slik najdete na povezavi https://photos.app.goo.gl/yYYAVrRG2zk4Eqp58

Pregled rezultatov ...

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus