Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1283

Novoletna Dalmacija

Nepričakovano so se poklopili letošnji novoletni prazniki, lepo vreme ter dopust in ker se še ne moremo posloviti od skale in preklopiti na led, sva letošnje novoletne praznike preživela na področju Biokova.

Uživala sva od 26. decembra pa vse do 1. januarja, nekatere cilje je odpihnila burja, nekaj pa sva vseeno preplezala.

Začela sva v Križu v smeri Tohuwabohu, katera je bila preplezana nedolgo nazaj. Lepa »platasta« sedmica, vendar te v enem izmed naslednjih raztežajev šestice kar malo stisne. Na skici je označen simbol za strup (haha), pa bi temu simbolu dodala še kar en takšen simbol! Varujoči je v direktni vpadnici morebitne porušitve! Sestop je tukaj še vedno dolg in mučen, je pa potekal na prijetnem soncu.

Naslednji plezalni dan nadaljujeva pod Šibenikom, malo naprej od plezališča Smokvina. Prepleževa smeri Crna šuma ter Bjela šuma. Slednja ima na koncu smeri oceno 6a/A1, kateri bi midva podala oceno okoli 6b. Če nič drugega je pri teh smereh sestop hiter, če ravno ne obožujete spustov po vrvi.

Sledi ostenje za/nad Omišem v Kulo. Tokrat sva plezala Ivančice put, prijetno smer, v kateri naju je spremljala burja. Napoved vremenoslovcev je bil zmeren vetrič, vendar naju je ta vetrič kar malo odrival od stene namesto k steni.

Sledi dan počitka za pohodništvo in raziskovanje ter iskanje novih smeri na tem področju.

Ker že imava izkušnje z vetričem in ker napoved ni bila več vetrič ampak veter oz. burja, se za staro leto podava v spodnji predel Križa v smer Klondike, na novega leta dan pa v smer Shangri-la. Vsaj iz tega dela Križa je sestop zelo hiter v primerjavi s sestopom z vrha Križa.

Skale še kar nisva imela dovolj in v novem letu se 2. januarja zapodiva še v Klemenčo peč v smer Goot Amerika ter tako zaključiva novoletno rajanje v skali.

Nekas fotografij je v galeriji ali klik na fotografijo.

Andreja Fošt & Bogdan Napret

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus