Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 447

Povzetek poletnih in jesenskih aktivnosti

Kratek povzetek dogajanja na AK Impol Slovenska Bistrica v poletnem in jesenskem času.

Gorazd ter Tomi sta julija splezala raz Kukove špice, avgusta sta se podala v Vzhodno smer v Mali Rinki, konec septembra pa sta se odločila za prečenje grebena Macesnovec – Rjavina.

Igor Breznik in Gorazd sta se odpravila po grebenu z Rink na Skuto ter prečila greben Široka peč-Dovški križ.

Mira in Zdenko sta izkoristila zadnji lepi vikend v avgustu za plezanje in potep po Dolomitih. Konec septembra pa sta se še enkrat odpravila v Dolomite, kjer sta splezala smer Ibrex v Laguzoiu, ter v Maltatall (Plate ob Velikem jezu).

14.10. pa sta Mira in Zdenko z soplezalcema, Gorazdom Buncem in Brankom Đjakovićem splezali v Na koncu - Trenta dve prvenstveni smri: Bukova in Brinjeva. Bukova 100m, IV in Brinjeva 100m, III-IV. Smer so pustili opremljeno z vrvnimi zankami.

Tomaž in Bogdan  sta julija odkrivala lepote Ut in smeri v njih. V avgustu sta se ogrela za ponovitev smeri Jankota Oprešnika Puščava sna, vendar pa sta po spletu nesrečnih okoliščin in nenadne spremembe vremena, kljub lepi in sončni napovedi pobegnila v Herletovo smer.

Tomaž je plezal  še z Matejem Balažičem v predostenju Križevnik smer Svoboda.

Viki, Nejc, Marjan, ter Igor Belovič so se v začetku poletnih mesecih odločili za obisk Graških bregov, kjer so splezali smeri Serengeti ter Euphorio. Bogdan in Andreja pa sva jim delala družbo v smeri Kunstucke - Biovandal ter v  Eldoradotu.

Bogdan in Andreja sva splezala še Iluzijo v Krofički v družbi Markota Volka. V juliju pa sva prav tako v Krofički splezala še Nedokončano življenje (smer posvečeno Sašotu Lekiču).

V začetku septembra sva odšla na jesenski plezalni oddih v Makarsko riviero. Vendar pa sva letos zaradi sonca in vročine, za razliko od prejšnjih let, iskala in izbirala predvsem smeri v severnih stenah. Kar pa nama ni najbolje uspevalo, saj tam večinoma prevladujejo južne stene, na soncu pa je bilo resnično nevzdržno in nemogoče karkoli splezati. Tako sva v Šibeniku splezala: Westgate z Zapadnim grebenom, Muflon na žaru, Dino daj mi cordino  ter Polifem.

Prvi dan pa sva poskusila splezati smer v Kukli, vendar pa zaradi sonca in neusmiljene pripeke to ni bilo niti približno mogoče in realno, zato sva po treh raztežajih sklenila, da pa nama vendarle ni tega treba in sva raje obrnila in šla na zasluženo pivo.

Do sedaj nama je težave po večini delalo deževno vreme, letos pa sonce in nebo brez oblačka, tako da sva izjemoma imela tudi čas za metanje kamenčkov v morje.

Za prvi november je precej članov kluba že tradicionalno obiskalo Paklenico, kjer se je plezalo, jedlo, pilo in peklo kostanje.

Nekaj fotografij je v galeriji (oz. klik na fotografijo)

Andreja FoštNA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus