Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 929

4. tekma Državnega prvenstva v težavnosti za mlajše in srednje kategorije v Slovenski Bistrici

Na 4. tekmi Državnega prvenstva v težavnosti za mlajše in srednje kategorije, ki smo jo 20. oktobra 2018 gostili v Slovenski Bistrici, je nastopilo 142 plezalk in plezalcev iz 29 klubov. Za AK Impol Slovenska Bistrica je nastopilo šest plezalcev.  Na dobro organizirani tekmi je tekmovanje pod vodstvom načelnika domačega kluba Tomija Aurednika, budnim očesom glavnega sodnika Matica Leve in usklajenim delom vseh ostalih članov AK Impol Slovenska Bistrica, potekalo gladko.

V dopoldanskem delu so bile smeri za najboljše morda malenkost prelahke, tako da je kar nekaj najmlajših plezalk in plezalcev v kategoriji cicibank/cicibanov in mlajših deklic/dečkov osvojilo vrh ene ali obeh tekmovalnih smeri. V kategoriji cicibank (U12) je nastopilo 19 plezalk – z osvojenim vrhom prve smeri in najvišje preplezano drugo smerjo je zmagala Neža Zajc (PS Ascendo), 2. mesto si je priplezala Tinka Rakar (ŠPO Jesenice), 3. mesto pa so si razdelile Žana Glibe (AK Ravne), Ana Koselj (PK Žirovnica) in Ema Jamnik (AK Ravne). V kategoriji cicibanov (U12) smo navijali za 11 plezalcev – z nekaj športne sreče je tokrat zmagal Zal Vrban (ŠPO Celje) pred Denisom Trostom (AK Slovenj Gradec), 3. mesto pa sta si delila Nejc Požek (AO Kranj) in Anej Koštomaj (ŠPO Celje).  V kategoriji mlajših deklic (U14)  je nastopilo 24 tekmovalk – 1. mesto so si razdelile kar 4 – Maja Arnež (ŠPO Radovljica), Zala Mlakar Starič (AO Kranj), Eva Hren (ŠPO APD Kozjak Maribor) in Sara Čopar (PK Laško). V kategoriji mlajših dečkov (U14) se je s smerjo spoprijelo 25 plezalcev – najuspešnješi med njimi je bil Tim Korošec (PK Škofja Loka), ki je zmagal pred Jako Jakijem (DRPK), 3. mesto pa si je delilo kar 5 plezalcev – Jernej Škufca (PS Ascendo), Gorazd Jurekovič (ŠPO Radovljica), Timon Zore (ŠPO APD Kozjak Maribor), Luka Jerman (PK Kamnik) in Samo Golob (ŠPO Rašica). V dopoldanskem delu je barve domačega kluba v kategoriji mlajših dečkov zastopal le Tine Rupnik, ki je zasedel 24. mesto. Najboljšim je medalje podelil župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar, ki je obljubil tudi izgradnjo nove visoke plezalne stene in balvanske stene v Slovenski Bistrici, ki ju ne ravno maloštevilni športni plezalci in alpinisti v Slovenski Bistrici in okolici že nekaj let nestrpno pričakujemo in tudi nujo potrebujemo, saj so obstoječe stene zastarele in dotrajane (veliko o stanju objektov pove že podatek, da je tekma na domači visoki plezalni steni najmanj pri srcu tudi najboljšim domačim plezalkam in plezalcem) in predvsem premajhne, saj se zanimanje za športno plezanje iz leta v leto povečuje, tako da imamo letos v športno vadbo za otroke vpisanih že preko 150 osnovnošolcev.

V popoldanskem delu smo spremljali še nastope v srednjih kategorijah. Tokrat so bile smeri morda nekoliko pretežke, tako da je tudi najboljšim do vrha zmanjkalo kar nekaj oprimkov. Klub temu smo lahko uživali v atraktivnem plezanju najboljših mladih plezalcev. V kategoriji starejših deklic (U16) smo spremljali nastope 23 tekmovalk. Z najvišje preplezanima obema smerema je zmagala Liza Novak (PK Laško) pred Emo Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica), 3. je bila Pia Gaber (ŠD Proteus). Lucija Tarkuš, ki je zmagala na vseh treh prejšnjih tekmah, se zaradi spodrsljaja v kvalifikacijski smeri za las ni uvrstila v finale in je na koncu zasedla 10. mesto. V kategoriji starejših dečkov (U16) je nastopilo 17 plezalcev – zmagal je Anej Batagelj (DRPK), ki je v tej sezoni v težavnosti še neporažen, 2. mesto je zasedel Bine Meke (PS DPČ Šmartno), tretji je bil David Pintarič (ŠD Pajki). Urban Zagoršek je zasedel 14. mesto.  Kot zadnje so nastopile kadetinje in kadeti. V kategoriji kadetinj (U18), kjer je nastopilo le 10 kadetinj, je še drugič zapored zmagala Petra Glušič (AK Ravne), pred Sašo Brodej (Šaleški AO) in Emo Stopar (ŠPK Plus). V kategoriji kadetov (U18) je nastopilo 13 plezalcev – zmagal je letos še nepremagan Luka Potočar (ŠPO Radovljica), pred Žigo Zajcem (PS Ascendo) in Andrejem Polakom (PK Škofja Loka). Odlično se je pred domačim občinstvom odrezal Gal Leskovar, ki je zasedel 6. mesto. V finale se je s 6. višino kvalifikacij uvrstil tudi Neven Otorepec, ki pa zaradi napake pri ogledu smeri ni smel nastopiti v finalu in je na koncu zasedel 9. mesto.

Po uspešno izpeljani tekmi državnega prvenstva, ki jih v domačem klubu organiziramo že vse od leta 1992, si vsi skupaj želimo, da se naslednje leto vidimo na novi visoki plezalni steni ...

Fotografije s tekme

Rezultati tekme

T.S.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus