Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 646

3. tekma Državnega prvenstva v balvanih

Pretekli konec tedna, 13. in 14. oktobra 2018, so se v Kamniku na 3. tekmi Državnega prvenstva v balvanskem plezanju, pomerile mlade plezalke in plezalci. Na zanimivi in napeti tekmi, ki jo je organiziral Plezalni klub Kamnik, je nastopilo 5 predstavnikov našega kluba. V soboto sta se z balvani med starejšimi deklicami prvi spopadli Ema Seliškar in Lucija Tarkuš. Obe sta se brez večjih težav prebili v popoldanski finalni nastop. V razburljivem finalu je o zmagovalki, kot se je izkazalo na koncu, odločil prvi balvan, ki ga je edini uspelo preplezati Emi. S preplezanimi tremi balvani se je tako še drugič v tej sezoni povzpela na najvišjo stopničko. Lucija je s preplezanima dvema balvanoma, kolikor sta ju preplezali tudi drugo in tretje uvrščena Eva Puhar (ŠPO Radovljica) in Dominika Kodra (PK Kamnik), a zaradi več poskusov, osvojila 4. mesto.

V soboto je med starejšimi dečki dopoldan nastopil Urban Zagoršek in popoldan med kadeti Gal Leskovar. Obema se nastop tokrat ni najbolj posrečil, tako da sta kvalifikacije končala na repu razvrstitve.
Kot zadnji je v nedeljo plezal Tine Rupnik. S preplezanima dvema balvanoma je tekmovanje končal na 24. mestu.
Ema in Lucija pred zadnjo tekmo v balvanih, ki bo konec novembra v Kranju, med starejšimi deklicami zasedata prvi dve mesti v skupni razvrstitvi, in sta še edini, ki lahko osvojita naslov državne prvakinje v balvanih.
V soboto, 20.10.2018, se Državno prvenstvo nadaljuje s tekmo v težavnosti na naši visoki plezalni steni. Vabljeni, da se nam pridružite pri spodbujanju naših najboljših plezalk in plezalcev.
T.S.
Foto: Jelka Tarkuš

 



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus