Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1688

Po dvojnem 8b še dvojni 8b+

Na zadnjo septembrsko nedeljo smo se z Emo in Lucijo odpravili plezat v Kotečnik. Vsi sektorji mimo katerih smo šli, so bili kljub čudovitem sončnem vremenu verjetno zaradi plezalnega Festivala Kotečnik 2018, ki se je dogajal prejšnji dan in noč, ter finala Svetovnega pokala v težavnosti v Kranju, prazni, le v Obokih, kjer je bil tudi naš končni cilj, smo srečali znance iz avstrijskega Fürstenfelda. Po standardnem ogrevanju v Mamutu, je Ema v prvem poskusu preplezala Agresijo (8b+), ki je povezava smeri Kmečka malca II (8b) in Guernica (8a) – Kmečko malco je Ema preplezala prejšnji konec tedna, Guernico pa letos spomladi, tako da je celotno smer že poznala (in po preplezani smeri tudi pravi, da ji več kot 8b ne bi dala). Po malici se je Ema lotila še Katakomb (8b+) in jih v 4. poskusu, potem ko je dvakrat padla na začetku smeri, ob spodbujanju avstrijskih plezalcev, tudi uspešno preplezala.

Lucija ta dan ni bila najbolj razpoložena in navdušena nad hladnimi Oboki. Dodaten zagon je dobila šele po uspešno preplezanem Impulzu (8a/a+), a ji je na koncu zmanjkalo tudi nekaj plezalne sreče, da bi preplezala še Specialista za življenje (8a+).

Ko smo se pozno popoldan vračali iz Obokov, smo v Kolomonu srečali našega nadobudnega mladega plezalca Miha Varžiča, ki je zagnano plezal v družbi mame in Anje. Ker se je Emi in Luciji mudilo v dolino, da bi še ujeli prenos finala Svetovnega pokala (čez dan sta večkrat razmišljali, da bi se morda odpeljali kar v Kranj), smo se le na hitro pozdravili in odhiteli proti avtu navijat za Emine in Lucijine vzornice.

T.S.

p.s. Hvala Miri, da me vedno znova "opomni", da bi pa vseeno moral napisati tudi nekaj vrstic na klubski strani.



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus