Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 735

Nastop Lucije Tarkuš na Svetovnem mladinskem prvenstvu v športnem plezanju v Moskvi

Od 9. do 16. avgusta 2018 je v Moskvi potekalo Mladinsko svetovno prvenstvo v športnem plezanju, na katerem je med 699 mladimi plezalci iz petih celin in 43 držav Slovenijo izvrstno zastopalo 13 plezalk in plezalcev v starosti od 14 do 19 let – med njimi  v kategoriji do 16 let (Youth B) tudi Lucija Tarkuš.

Tekmovanje v kategoriji Youth B se je začelo s tekmovanjem v hitrosti, kjer je Lucija s časom 14.10 sekund zasedla solidno 38. mesto. Nato je  tekmovanje nadaljevala z kvalifikacijami v boulderjih in se kot peta najboljša prepričljivo uvrstila v polfinale s preplezanimi 3 balvani in 4 conami. Tekmovanje v balvanskem plezanju je zaključila v polfinalu na 15. mestu.

Predzadnji dan prvenstva je Lucija nastopila v kvalifikacijah v njeni paradni disciplini – težavnostem plezanju. Kljub  bolezni in slabšem počutju je v kvalifikacijah osvojila odlično 6. mesto in se brez težav uvrstila v polfinale. 16. 8. – zadnji dan prvenstva - jo je čakalo polfinale, kjer je z veliko mero pričakovanja za uvrstitev v finale, zaključila tekmovanje na nehvaležnem, a odličnem, 9. mestu.

Luciji iskreno čestitamo za odlične rezultate na Svetovnem mladinskem prvenstvu v Moskvi!

JT

Vsi rezultati: http://www.ifsc-climbing.org/index.php/component/ifsc/?view=event&WetId=7188

foto: IFSC



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus