Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 300

Alpinistični tabor Gesause

 Od 13.7 do 15.7.2018 se je izvedel alpinistični tabor AKSB Impol v Gesause. Udeležili smo se ga Mira Zorič, Zdenko Zorič, Tomi Štribl, Igor Breznik, Tomaž Brglez in Gorazd Pipenbaher.

V Gesause smo prispeli v četrtek zvečer. Ob veselem druženju in hladnem pivu smo si postavili šotore in pripravili opremo ter naredili plane za naslednji dan.

V petek sta se Gorazd in Tomaž odpravila v steno Rosskuppe ter preplezala smer Schindluder. Ostali pa smo se odpravili v steno Kleiner Odstein ter v navezah Zdenko-Tomi in Mira-Igor plezali smer Waidhofnerweg s kombinacijo Sudostschulter. V kamp smo se vrnili šele okoli 19. ure. Sledila je večerja z Zdenkotovega roštilja in analiza dneva ob hladnem pivu.

V soboto smo se vsi odpravili plezat v steno Kalblinga. Gorazd in Tomaž sta plezala kombinacijo smeri Dengfuhre in Blue Light, Zdenko, Mira in jaz pa smo plezali smer Gamsenweg.

Ker smo se vrnili prej kot prejšnji dan, smo imeli več časa za analize ter obilno večerjo, ki sta nam jo pripravila Zdenko in Mira ter jo popestrila s sladkim presenečenjem: palačinkami! Če si zraven Zdenkota, res ne boš nikoli lačen! smiley

V nedeljo sta se Gorazd In Tomaž ponovno odpravila v steno Kalblinga in splezala smer Sudwestpfeiler. Ker so bile za napovedane popoldanske nevihte, smo se okrog poldneva odpravili proti domu.

Kljub slabši vremenski napovedi je tabor uspel v super družbi in super plezariji…

Gorazd hvala za super organizacijo tabora in da ne pozabim na Zdenkota, ki vedno poskrbi, da nihče ni lačen!

Igor Breznik


10. NOVEMBER Tekma DP v težavnosti - Tržič
11. NOVEMBER Tekma DP v težavnosti - Tržič
23. NOVEMBER Tekma DP v težavnosti in balvanih - Kranj

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus