Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 771

Zmaga Lucije na prvi tekmi Državnega prvenstva v balvanih

V soboto in nedeljo, 23. in 24. junija, so se športni plezalci prvič v tej sezoni pomerili v balvanskem plezanju. Na prenovljeni balvanski steni v Logu, ki je po novem obarvana v barve slovenske zastave, so tokrat nastopili le štirje naši plezalci v treh starostnih kategorijah.

V soboto je med mlajšimi dečki kot prvi nastopil Tine Rupnik, ki se ni najbolje znašel. S preplezanima dvema balvanoma je zasedel zadnje mesto.  S preplezanimi vsemi 10 balvani je med mlajšimi dečki zmagal Luka Jerman (PK Kamnik) pred Jako Jaki (DPRK) in Gorazdom Jurekovičem (ŠPO Radovljica).

Med starejšimi deklicami sta v soboto popoldan nastopili še Lucija Tarkuš in Ema Seliškar. Obe sta se zanesljivo uvrstili v finale – Lucija kot prva s preplezanimi šestimi balvani od osmih, Ema pa kot četrta s preplezanimi štirimi balvani. Zaradi ponesrečeno postavljenih kvalifikacijskih balvanov - nekateri balvani so bili prelahki, nekateri nemogoče težki, se je v finale uvrstilo kar 13 tekmovalk - 7 tekmovalk si je s preplezanimi 3 balvani in prav toliko osvojenimi conami v prvem poskusu delilo 6. mesto, ki še zadnje vodi v finale.

V finalu, ki je zaradi kar 13 tekmovalk trajal kar 3 ure – od 19.30 do 22.30 in po prikrojenih pravilih, se je Lucija ponovno izkazala in s preplezanimi tremi balvani zmagala pred Betko Debevec (PK Kamnik) in Lucijo Brkić iz Hrvaške. Emi na zadnjem balvanu, morda tudi zaradi pozne ure, ko običajno že spi, ni uspelo zadržati vrha, tako da je z dvema preplezanima balvanoma osvojila 4. mesto.

V nedeljo je nastope naših plezalcev zaključil Gal Leskovar, ki je v kategoriji kadetov s preplezanimi tremi balvani osvojil 12. mesto; zmagal je Luka Potočar (ŠPO Radovljica), drugo mesto je zasedel Žiga Zajc (PS Ascendo), tretje pa Aljaž Resnik (PK Kamnik) – vsi trije so v finalu preplezali 2 balvana v prvem poskusu, tako da je o končnem vrstnem redu odločilo število poskusov v kvalifikacijah.

Rezultati tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus