Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 1255

Prva zmaga Lucije Tarkuš na tekmi Evropskega mladinskega pokala

16. in 17. junija 2018 sta Ema in Lucija nastopili na tretji tekmi Evropskega mladinskega pokala v težavnosti v Brunecku v Italiji. Lucija je izvrstno plezala že v kvalifikacijah – v prvi kvalifikacijski smeri je priplezala do vrha, v drugi je dosegla najvišjo višino in se zanesljivo uvrstila v finale. Ema je v prvi kvalifikacijski smeri plezala dobro in dosegla 7. višino, v drugi kvalifikacijski smeri pa naredila napako, zaradi katere je za las zgrešila uvrstitev v finale in tekmovanje končala na 12. mestu.

V nedeljskem finalnem nastopu je Lucija plezala odlično in si priplezala svojo prvo zmago na tekmah Evropskega mladinskega pokala. V isti smeri so se v nadaljevanju pomerila tudi dekleta do 18 let, kjer je višje kot Luciji uspelo splezati le Italijanki Lauri Rogora.

V Brunecku so odlično nastopili tudi ostali reprezentanti – poleg Lucije v kategoriji do 16 let (Youth B), sta na najvišji stopnički stala še Luka Potočar v kategoriji do 18 let (Youth A) in Vita Luka v kategoriji do 20 let (Juniors), njihov uspeh pa sta dopolnili še Lučka Rakovec z drugim mestom v kategoriji do 18 let in Mia Krampl v kategoriji do 20 let. 

Po treh tekmah Evropskega mladinskega pokala v težavnosti je Lucija pred zadnjima dvema tekmama, ki bosta v Švici in Nemčiji, na 2. mestu, Ema pa na 11. mestu. 

Foto: #janschenk



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus