Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 515

Zadnja tekma Vzhodne lige za leto 2018

V nedeljo, 20. maja 2018, so se mladi plezalci še zadnjič to leto srečali na tekmi Vzhodne lige. Tekmo, ki je bila sprva načrtovana 21. aprila, je z enomesečnim zamikom zaradi zamude pri izgradnji nove športne dvorane z visoko plezalno steno, organiziralo ŠPO PD Celje – Matica. Na tekmi je nastopilo 257 plezalcev iz 26 klubov, med njimi tudi 17 naših plezalcev.

V kategoriji mlajših cicibank in cicibanov smo videli veliko osvojenih vrhov obeh smeri – naša Eva Škrlec in Mark Ptičar sta bila med tistimi, ki jim je uspelo preplezati do vrha obeh smeri, Enej Batistić je priplezal do vrha prve smeri.

V kategoriji starejših cicibank in cicibanov se naši med novimi oprimki nove plezalne stene niso najbolje znašli – edina naša predstavnica v kategoriji starejših cicibank Zala Juhart je tekmovanje končala na 16. mestu, med starejšimi cicibani so bili Miha Varžič 22., Žiga Lužar in Andrej Jug 33. Med cicibankami je z osvojenima vrhovoma obeh smeri zmagala Neža Zajc (PS Ascendo Grosuplje), pri starejših cicibanih so si z osvojenima vrhovoma obeh smeri zmago razdelili kar štirje tekmovalci - Gal Kostajnšek (PK Rifnik Licenca), Anej Koštomaj (ŠPO PD Celje), Vid Lebič (ŠD Pajki) in Maks Mihalič (PS Ascendo Grosuplje).

V popoldanskem delu so naši plezalci dobro plezali v eni ali obeh tekmovalnih smereh. Med mlajšimi dečki je Tine Rupnik uspel preplezati prvo smer do vrha, v drugi, je tako kot večina tekmovalcev, končal svoj nastop na 13. oprimku in zasedel 8. mesto, Val Šajt je bil 15. Zmago so si v kategoriji mlajših dečkov z osvojenima vrhovoma obeh smeri priplezali Janej Kotar Tominšek (ŠD Pajki), Jernej Škufca (PS Ascendo Grosuplje), Jakob Zimšek (ŠPO PD Celje) in Timon Zore (ŠPO APD Kozjak MB). Pri mlajših deklicah je bila edina naša predstavnica Ema Sever Klasinc 18., prvo mesto si je z osvojenima vrhovoma obeh smeri delilo kar pet mlajših deklic Sara Čopar (PK Laško), Eva Hren (ŠPO APD Kozjak MB), Ema Korošec (PK Slovenske Konjice), Ema Spanžel (AK Ravne), Ana Stamenčić (ŠPO APD Kozjak MB).

Pri starejših dečkih si je Urban Zagoršek priplezal 7. mesto, Anže Flis pa 12. mesto in 3. mesto v kategoriji tekmovalcev brez licence DP. Z osvojenimi vrhovi obeh smeri so si prvo mesto delili Jakob Drevenšek (ŠAO Velenje), Urban Grajžl (ŠPO PD Celje)  in David Pintarič (ŠD Pajki). V kategoriji starejših deklic si je Ema Seliškar z osvojenima vrhovoma obeh smeri delila prvo mesto z Lizo Novak (PK Laško), Majo Majcen (ŠPO PD Celje) in Gajo Štaleker (ŠAO Velenje), Zoja Gobec je bila 10. in 3. v kategoriji tekmovalk brez licence DP.

V najstarejši kategoriji kadetov je Galu Leskovarju le malo zmanjkalo do zmage -  z osvojenim vrhom prve smeri in dotikom vrha druge smeri je zaostal le za Nikom Golejem (PK Laško). V kategoriji kadetinj sta Maja Kramberger in Evita Brdnik osvojili 6. in 7. mesto, 1. mesto so si z osvojenima vrhovoma obeh smeri razdelile Petra Glušič (AK Ravne), Saša Brodej (ŠAO Velenje) in Tjaša Dvoršek (ŠAO Velenje).

Rezultati


4. APRIL Vzhodna liga Brežice (B)
19. APRIL Vzhodna liga Trbovlje (T)
19. APRIL iRCC Trbiž (T)

NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Kajuhova ulica 64
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 782 321 (predsednik)
031 782 321 (alpinizem)
info@alphut.net
qrkoda
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus