Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Ogledov: 772

Dvojne stopničke na prvi tekmi Državnega prvenstva v sezoni 2018

V soboto, 12.5.2018, se je v Škofji Loki s tekmo v težavnosti v mlajših in srednjih kategorija začelo Državno prvenstvo v športem plezanju za sezono 2018. Na tekmi je nastopilo 6 naših mladih tekmovalcev, ki so se dobro odrezali in domov odnesli dve medalji - obe med starejšimi deklicami do 16 let.

Zjutraj je kot edini med cicibani prvi nastopil Tine Rupnik in v seštevku obeh tekmovalnih smeri zasedel 19. mesto.

Popoldan so nastopili še Urban Zagoršek med starejšimi dečki do 16 let, Ema Seliškar in Lucija Tarkuš med starejšimi deklicami do 16 let ter Gal Leskovar in Neven Otorepec med kadeti do 18 let. V finalni nastop se je uspelo uvrstiti Emi, Luciji in Galu, Urban je tekmovanje končal na 16. mestu, Neven pa na 11.

V finalu so vsi trije dali vse od sebe. Gal je priplezal do 27. oprimka in zasedel 5. mesto. Lucija in Ema sta kljub temu, da sta imeli za sabo tri dni intenzivnega plezanja na Portugalskem, tako v kvalifikacijah kot v finalu pokazali lepo in tekoče plezanje in zasluženo zasedli prvi dve mesti - Lucija se je s tretjega mesta v kvalifikacijah zavitela na najvišjo stopničko, Ema je bila tako v kvalifikacijah kot v finalu druga.

Rezultati tekme



NA VRH STRANI
Kontakt
Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica
Prežihova ulica 4
SI-2310 Slovenska Bistrica
031 506 931 (predsednik)
info@alphut.net
Sledite nam:

Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica © 2016, Vse pravice pridržane | izdelava 8000plus